Hlavní obsah

Avatar opět odložen. Cameron si toho nabral moc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér James Cameron uvedl, že pokračování sci-fi Avatar se opět odkládá. Nebude tak v kinech ani v roce 2018.

Foto: Bontonfilm

Z filmu Avatar (2009)

Článek

Původně se psalo o tom, že pokračování Avatara půjde do kin v roce 2016. V tom roce ale Cameron oznámil, že premiéra by mohla být spíše na Vánoce 2018. Nyní neplatí ani to. V interview s listem Toronto Star Cameron uvedl, že první z celkem čtyř plánovaných pokračování jen tak do kin nedorazí.

”V roce 2018 to nebude. Neoznámili jsme pevné datum premiéry,“ řekl režisér s odůvodněním, že se jedná o obří projekt několika filmů a nedá se to stihnout.

„Lidé musí pochopit, že jde o řadu premiér, neděláme Avatara 2, děláme Avatara 2, 3, 4 a 5. Je to monumentální počin, je to jako stavět Tři soutěsky,“ uvedl v narážce na megalomanskou přehradu v Číně.

„Takže vím, co budu dělat příštích osm let mého života. Není to nijak nerozumné časové ohraničení, když se nad tím zamyslíte,“ dodal.

V dubnu 2016 James Cameron zveřejnil svůj ambiciózní plán čtyř filmů, přičemž premiéry měly být v letech 2018, 2020, 2022 a 2023. Nejdříve uvažoval o dvou filmech, ale po setkání s týmem scenáristů prý usoudil, že má tolik dobrého materiálu, že se musí jednat o tři nebo čtyři filmy. Zdůraznil, že takové filmy musí člověk vidět na velkém plátně, současný trend internetové distribuce se mu nezdá vhodný.

Plánovat tak dlouhé série filmů není úplně běžné. Přestože Avatar měl před lety komerční úspěch, vnucuje se otázka, jestli ještě někoho bude v roce 2023 zajímat. James Cameron mezitím plánuje vydělávat i na zábavních parcích. Postavy z Avatara tak v květnu vstoupí do amerického Disney Worldu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám