Hlavní obsah

Viníci oscarového omylu mají bodyguardy. Lidé jim vyhrožují

Novinky, Stanislav Dvořák

Trapas se záměnou vítězného filmu na Oscarech dostává po čtyřech dnech groteskní rozměr. Brian Cullinan a Martha Ruizová, kteří byli označeni jako viníci největšího omylu v dějinách Oscarů, podle BBC dostali bodyguardy, protože jim lidé na internetu vyhrožují.

Foto: Profimedia.cz

Brian Cullinan a Martha Ruizová byli označeni jako viníci největšího omylu v dějinách Oscarů.

Článek

Pořadatelé nejslavnějších filmových cen potvrdili, že oba viníci již nikdy nesmějí spolupracovat na Oscarech, jinak ale o práci nepřijdou. Firma PricewaterhouseCoopers (PwC) mezitím povolala ochranku k bydlišti Briana Cullinana i Marthy Ruizové.

Tisková mluvčí PwC Carey Bodenheimerová řekla, že zaměstnanci dostali ochranku poté, co byly zvěřejněny jejich adresy a fotky rodin.

Podle výsledků vyšetřování dva zaměstnanci zavinili, že se obálka se špatným jménem vítěze dostala do rukou Warrena Beattyho a Faye Dunawayové, kteří ji přečetli. Na záběrech z ceremonie je vidět, že Beattymu to připadalo divné a dlouho zvažoval, jestli má jméno vyřknout. Pak papír ukázal Dunawayové a ta větu dokončila. Na papíru bylo napsáno jméno herečky Emmy Stoneové a film La La Land, protože obálka patřila do kategorie nejlepší herečka, nikoliv nejlepší film.

Vedení Oscarů dodalo, že práci firmy PricewaterhouseCoopers teď bude pečlivěji pozorovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám