Hlavní obsah

Původní muzikál Bítls bude ve znamení slavných písniček

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nejmenovaného jihomoravského městečka roku 1967 zavede diváky nejnovější autorský muzikál Městského divadla Brno nazvaný jednoduše Bítls. Jak už titul napovídá, půjde o hudební komedii, kterou osvědčená autorská trojice Petra Štěpána, Jana Šotkovského a Stanislava Slováka (Sněhurka a sedm trpaslíků, Měsíční kámen, Mendel aneb Vzpoura hrášků) nazývá bláznivou féerií s písněmi nejslavnější skupiny všech dob.

Foto: Jef Karatochvíl, Právo

Ringo Starr, tedy Richard Starkey, v podání Jakuba Zedníčka (vlevo) spolu s mužem, který si říká James B (Aleš Slanina).

Článek

Retro příběh o klukovském snění o velkém rockovém světě se poprvé rozehraje při premiérovém představení v divadle v Lidické ulici v sobotu 4. března. Jak autoři prozrazují, trojici začínajících muzikantů, kteří na maloměstě mohou vystupovat jen díky tomu, že jim zpěvačku dělá dcera tamního předsedy MNV, se zásadně změní život ve chvíli, kdy se v obci objeví dva tajemní cizinci.  První, který si v elegantním obleku objednává martini s vodkou - říká si James B  a druhý, který nápadně připomíná jednoho z členů kluky zuřivě milovaných Beatles...

Jsou to právě písně legendární kapely, které v inscenaci hrají klíčovou roli: Here Comes the Sun, Love Me Do, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love,  Michelle, Help!, A Hard Day's Night a řada z nestárnoucích hitů dua Lennon-McCartney.

Nové aranže

Proslulé písně uslyší diváci v původních aranžích Daniela Kyzlinka a Jiřího Levíčka, pořízených speciálně pro orchestr divadla. Ten bude hrát pod taktovkou Františka Šterbáka (který se zároveň ujal hudebního nastudování) a Emy Mikeškové. Scénu a masky navrhl Jaroslav Milfajt, autorem scénických projekcí je Petr Hloušek, kostýmy pochází z dílny Andrey Kučerové, tvůrcem choreografií je Michal Matěj, dramaturgy inscenace budou Miroslav Ondra a Jan Šotkovský.

V rolích ústřední trojice chlapců se představí Dominik Brychta, Tomáš Dalecký, Jan Dvořák, Miloš Fiala, Tomáš Herajt, Marek Hurák a Matyáš Kyncl. V dalších rolích je doplní Jiří Mach nebo Jakub Zedníček (Richard Starkey), Lukáš Janota nebo Aleš Slanina (James B.), Viktor Skála nebo Petr Štěpán (Homola, předseda MNV), Michal Isteník nebo Alan Novotný (Kolóšek, jeho podržtaška), Barbora Remišová nebo Eliška Skálová (Renča, Homolova dcera) a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám