Hlavní obsah

Filmové premiéry: Muzzikanti, Logan: Wolverine, Balerína, Stát pevně a Amadeus - režisérský střih

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Nohavice hraje sám sebe v hudebním filmu Muzzikanti. Hugh Jackman se naposledy vrací jako Wolverine, nejslavnější hrdina ságy X-Men. Zábavný a dojemný příběh o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech vypráví animovaný film Balerína. Stát pevně je portrét muže, který nedokáže být otcem, milencem ani tvůrcem. Do kin se vrací v režisérském sestřihu slavný Formanův Amadeus.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 8. týden

Článek

Muzzikanti

Trailer k filmu Muzzikanti

Film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo.

Muzzikanti, Česko 2017, hudební romantický, 109 min., režie: Dušan Rapoš, hrají: Pavel kříž, Michalina Olszanská, Patrik Děrgel, Martin Dejdar a další.

Logan: Wolverine

Trailer k filmu Logan

Wolverinova schopnost uzdravování vyprchává. Navíc je na vše skoro sám: z X-Menů přežívá jen Profesor X. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení skončí, když se objeví Laura, která má stejné schopnosti jako Wolverine a v patách nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit.

Logan: Wolverine, USA 107, akční fantasy, 137 min., režie: James Mangold, hrají: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Dafne Keenová a další.

Balerína

Trailer k filmu Balerína

Félicie je mladá osiřelá dívka z Bretaně, která má jedinou vášeň: tanec. A má také nejlepšího přítele Victora, který se zase chce stát velkým vynálezcem. A protože život v sirotčinci není zrovna místo, které by jim k jejich snům a plánům poskytovalo podmínky, vymyslí spolu ztřeštěný plán útěku do Paříže.

Balerína, Francie/Kanada 2016, animovaný, 89 min., režie: Eric Summer, Éric Warin, hrají (hlasy): Elle Fanningová, Dane De Haan, Maggie Zieglerová a další.

Stát pevně

Trailer k filmu Stát pevně

Scenárista Léo se vydává do divoké přírody, aby našel vlky. Místo nich potkává pastýřku Marii, se kterou počne dítě. Odstěhuje se na statek, kde žijí s jejím podivínským otcem. Po porodu se Marie nedokáže o dítě starat a utíká. Leo zůstává s kojencem sám. S novou rolí se vypořádává bezcílnými toulkami, sexuálními avantýrami i svéráznou lesní terapií.

Stát pevně, Francie 2016, drama, 97 min., režie: Alain Giaraudie, hrají: Damien Bonnard, Christian Bouillette, Laure Calamy a další.

Amadeus - režisérský sestřih

Trailer k filmu Amadeus

Píše se rok 1781 a Antonio Salieri působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II. Když ke dvoru přijede Mozart, Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem Mozarta zničit. Oscarový film se uvádí v režisérském sestřihu, obohaceném o nezařazené scény.

Amadeus, USA 1984, drama, 180 min., režie: Miloš Forman, hrají: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám