Hlavní obsah

Seriál Star Trek: Discovery přijde už koncem léta, slíbila televize

Novinky, Stanislav Dvořák

Příznivci Star Treku si v posledních letech zvykli na občasné návštěvy kina, ale Star Trek byl původně seriál. Léta se proto spekulovalo, jestli se vrátí na obrazovku, a teď to šéf CBS Leslie Moonves potvrdil serveru The Hollywood Reporter.

Foto: CBS

Star Trek: Discovery

Článek

”Nebudeme na to spěchat, bude hodně práce s postprodukcí, ale věřím tomu hodně na základě toho, co jsem viděl,“ prohlásil Moonves, který očekává premiéru koncem léta nebo na podzim.

„Je důležité to udělat pořádně, Star Trek je naše rodinné stříbro,“ dodal.

Projekt byl velmi dlouho odkládán. Po jistém ochladnutí zájmu o seriál po roce 2000 se nevědělo, jak pokračovat. CBS chtěla Star Trek obnovit už v lednu 2017, ale to se nepodařilo mimo jiné proto, že z rozjetého vlaku odešla nejdůležitější postava, tzv. showrunner Bryan Fuller. Showrunner je funkce, která v sobě spojuje hlavního autora, dramaturga i výkonného producenta. Jde tedy o člověka, který má v televizní tvorbě poslední slovo.

Nový Star Trek s podtitulem Discovery může pamětníky překvapit. Tvůrci totiž jasně řekli, že půjde o nový pohled na stařičkou sérii, v průběhu mnoha desetiletí zbožňovanou i ironizovanou. Hlavní postavou bude žena a kapitán Kirk zmizí. Nová důstojnice se bude teprve učit, jak vycházet s ostatními tvory v galaxii. „Aby mohla opravdu pochopit to, co je cizí, musí nejdřív rozumět sama sobě,“ vysvětlil bývalý showrunner Bryan Fuller.

I další postavy a světy Star Treku jsou nově vytvořené, časově děj předchází dobrodružstvím kapitána Kirka. Premiérový díl bude v Americe uveden v televizi i na CBS All Access, což je placená digitální služba. Ve zbytku světa jej má distribuovat Netflix cca 24 hodin po premiéře. Starší série Star Treku měly na Netflixu v minulosti velký úspěch.

Reklama

Výběr článků

Načítám