Hlavní obsah

Nejhorším filmem roku je dokument o Clintonové

– Los Angeles

Anticenu Zlatá malina za nejhorší americký film roku dostal politický dokument o Hillary Clintonové z dílny konzervativního autora Dineshe D'Souzy. Sobotní výsledek hlasování poroty podle agentury Reuters svědčí o tom, že politizaci se v Hollywoodu nevyhnul ani protipól filmových Oscarů, v jejichž předvečer se tato anticena uděluje.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party (Amerika podle Hillary aneb Tajné dějiny Demokratické strany), v němž konzervativní komentátor a autor úspěšně prodávaných knih Dinesh D'Souza kritizuje neúspěšnou demokratickou kandidátku na prezidenta, získal celkem čtyři Zlaté maliny. Kromě titulu nejhorší film dostal D'Souza od poroty cenu za nejhoršího herce za výkon komentátora filmu; dále dostal film cenu za nejhorší režii a nejhorší herečku.

"Je to naprosto fantastické. Mé obecenstvo miluje, že mě nenávidíte," sdělil porotě Zlatých malin D'Souza ve videonahrávce s odkazem na dominanci levicových postojů v Hollywoodu.

Střet komiksových superhrdinů

V počtu ocenění si s dokumentem o Clintonové nezadal snímek o střetu komiksových superhrdinů Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, který získal rovněž čtyři Zlaté maliny, včetně ceny za nejhorší hereckou dvojici pro Bena Afflecka a Henryho Cavilla. Tento film získal minulý měsíc nejvíce nominací na Zlatou malinu společně s komedií Zoolander 2, ta ale proměnila jen jednu.

Trailer k filmu Batman vs.Superman: Úsvit spravedlnosti

Výroční cenu "vykupitele" dostal herec a režisér Mel Gibson, jehož nový film, válečné drama Hacksaw Ridge, získal nominace na šest Oscarů, včetně režie. Na výsluní se Gibson vrátil asi deset let poté, co ho Hollywood odvrhl za antisemitské výroky v opilosti a další skandály.

Maliny začaly být udělovány v roce 1980. Vítězové si ale většinou ocenění nepřevezmou.

Natáčení Hakcksaw Ridge: Zrození hrdinyVideo: Bioscop

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám