Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Padesát odstínů, Lego Batman a Trainspotting 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Za poslední víkend posbíral 55 622 diváků nový americký snímek Padesát odstínů temnoty. Následuje Lego Batman film s 31 098 diváky.

Foto: CinemArt

Jamie Dornan a Dakota Johnsonová podruhé

Článek

Padesát odstínů temnoty je pokračováním staršího snímku Padesát odstínů šedi. Hlavní hrdinka Anastasia minule svůj idol opustila. Nyní řeší to, že se nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale stejně prý jeho „kouzlu odolat nedokáže“. Veškeré recenze na film jsou špatné až katastrofální a často se objevuje pojem parodie.

Foto: Warner Bros

Lego Batman Film

Druhý snímek, Lego Batman Film, se odehrává v odlehčeném duchu a jeho hlavním smyslem je rozesmát. Hrdiny jsou figurky z Lega včetně Batmana. V Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními.

Foto: Falcon

Psychopat Begbie chce vraždit (Robert Carlyle).

Třetí T2 Trainspotting navazuje na kultovní snímek z devadesátých let Trainspotting. Režisér Danny Boyle opět použil předlohu Irvina Welshe a vrátil se k oblíbeným postavám, které jsou ovšem o dvacet let starší.

Mark Renton (Ewan McGregor) kdysi okradl své feťácké kumpány o pořádný balík. Dlouho žil v Amsterdamu a snažil se na svou skotskou minulost zapomenout, ale po dvaceti letech se vrací. Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle) se s ním setkají a začíná série bitek a podrazů. T2 Trainspotting má spoustu humoru, vyšperkovaný scénář a dobře funguje i kamera, střih a velmi důležitý soundtrack.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Padesát odstínů temnoty55 622
2.2.Lego Batman Film31 098
3.-T2 Trainspotting26 800
4.3.Všechno nebo nic13 534
5.6.Anděl Páně 213 298
6.5.Psí poslání12 584
7.7.Zpívej8 981
8.-Lék na život7 378
9.4.Kruhy6 578
10.-Zlato4 947
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám