Hlavní obsah

Sheldon z Teorie velkého třesku má mít vlastní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál Teorie velkého třesku byl prodloužen o další dva roky a ve stadiu příprav je i televizní série Sheldon o výstředním fyzikovi Sheldonu Cooperovi, uvedl server Deadline. Server IMDB navíc píše o filmu Sheldon.

Foto: CBS

Jim Parsons

Článek

O filmu se zatím ví tolik, že scénář napsal Steven Molaro, který se podílel na seriálu Teorie velkého třesku jako výkonný producent, a zaměří se na „dospívání neurotického génia v Texasu“, o němž se v seriálu často zmiňuje jako o „pekle“. Ostatní populární postavy seriálu by se tam pravděpodobně objevit neměly, protože v té době ho ještě nemohly znát.

Naopak v seriálu pokračují všichni protagonisté – Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuocová, Simon Helberg i Kunal Nayyar. V těchto dnech mají podepsat dvouleté smlouvy a série tak dospěje do dvanácté sezóny. Televize to však zatím oficiálně nepotvrdila.

Před třemi lety bylo vyjednávání s herci mnohem dramatičtější a táhlo se přes celé léto. Nakonec způsobilo zpomalení natáčení asi o týden. Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuocová totiž získali tučné honoráře (milión dolarů za díl), ale ostatním hercům televize tolik nenabídla, což se jim nelíbilo. Po dlouhém dohadování jim nakonec honorář také zvýšili. Pro srovnání dodejme, že milión za epizodu dostávali i herci ze seriálu Přátelé v devadesátých letech, tehdy měl ovšem dolar úplně jinou hodnotu.

Extrémně drahý seriál

Aktuální honoráře pro pětici hvězd se pohybují opět velmi blízko miliónu za epizodu, píše Deadline. Galecki však vydělává ještě více, protože získal smlouvu i jako producent, a Parsons také – bude produkovat svůj samostatný projekt Sheldon.

Tak trochu na vedlejší kolej se dostaly Melissa Rauchová (Bernadette) a Mayim Bialiková (Amy), jejichž postavy zatím nebyly považovány za úplně zásadní. Podle serveru vydělávaly dosud asi 175 000 dolarů za epizodu, ale teď očekávají výrazné zvýšení.

Seriál Teorie velkého třesku má obrovské náklady, hovoří se až o 10 miliónech dolarů za epizodu, ale televizi se pořád vyplatí. Poslední řada zůstává nejsledovanějším seriálem v americké televizi, v průměru premiéru každého dílu sleduje kolem 14 miliónů diváků. Kolik lidí seriál stahuje z internetu, lze jen těžko odhadovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám