Hlavní obsah

Legendární punkeři Slaughter & The Dogs vystoupí v Praze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Průkopníci anglického punku Slaughter & The Dogs, kteří se dali dohromady už v roce 1975, vystoupí 4. března v Praze v klubu 007. Skupinu obnovili na konci devadesátých let zpěvák Wayne Barrett-McGrath a kytarista Mick Rossi.

Foto: Slaughter & The Dogs

Zpěvák Slaughter & The Dogs Wayne Barrett McGrath

Článek

Angličtí Slaughter & The Dogs patří k vůbec prvním punkových kapelám, které se v Anglii objevily, i když jim občas bylo vyčítáno, že mají až moc blízko ke glam rocku. Barrett a Rossi je spolu s baskytaristou Brianem Granthamem a bubeníkem Howardem Batesem založili v roce 1975 v Manchesteru. Už v červenci 1976 ve svém rodném městě hráli před Sex Pistols.

Na začátku punkového roku 1977 začali vystupovat v londýnském klubu Roxy, jenž se stal Mekkou stylu. Vystupovali s Adverts, Johnny Mopedem i Lurkers.

V červenci 1977 vydali u nezávislé firmy Rabid Records první singl Cranked Up Really Hight. O kapelu ale okamžitě projevila zájem velká firma Decca, kde jí na podzim vyšel singl Where Have All The Boot Boys Gone?, po němž následovaly další dva. Debutová deska Do It Dog Style vyšla v květnu 1978.

Po EP It´s Alright Barrett na jaře 1979 skupinu rozpustil, zbytek se ale dal dohromady s novým zpěvákem Edem Garritem a pod zkráceným názvem Slaugter v roce 1980 natočil album Bite Back.

Skupinu obnovili v roce 1996 Barrett a Rossi s novou rytmikou pro punkový festival Holiday in the Sun. Od té doby dále vystupovali. V roce 2105 při příležitosti čtyřicátého výročí vzniku zahráli v původním složení. S novou rytmikou natočili loni album Vicious, které je vysoce hodnocené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám