Hlavní obsah

Kevin Smith oživí kultovní dvojku Jay a mlčenlivý Bob

Novinky, Stanislav Dvořák

O známém americkém režisérovi Kevinu Smithovi poslední dobou nebylo moc slyšet, neodešel ale na odpočinek. Ikona devadesátých let chystá novinku se svými oblíbenými postavami.

Foto: The Weinstein Company

Legendární postavičky z filmů Kevina Smithe

Článek

„Ano, děcka, Jay a mlčenlivý Bob se vrátili!“ uvedl režisér na sociální síti. Nejde sice o třetí díl série Clerks (v Česku známé jako Mladí muži za pultem) a nebude ani další díl Flákačů (Mallrats), něco ale přece jen bude.

Smith upřesnil, že prodal práva na svá nejslavnější díla, což ho dost omezuje v plánech na pokračování. Jde o filmy Clerks, Mallrats, Dogma a Chasing Amy. Ty se proslavily kombinací chytrého humoru a sprosťáren, které ještě v devadesátých letech mohly i šokovat. Vytvořila se kolem nich silná komunita fanoušků. I někteří recenzenti, kteří nepatřili k jejich tvrdému jádru, u Smithových filmů často užívali pojem kultovní.

„Nevlastním Clerks, Mallrats, Chasing Amy ani Dogma, ale vlastním Jaye a mlčenlivého Boba. Takže i když mě baví hrát si s cizími hračkami, moc toužím si pohrát s mými starými hračkami,“ poznamenal Smith.

Satira o Hollywoodu

„Strašně jsem se nasmál, když jsem psal scénář Jay and Silent Bob Reboot, srandovní film, kde kluci z Jersey musí zpátky do Hollywoodu, aby zabránili vzniku pokračování starého filmu Bluntman & Chronic, který nenávidí.“

Má jít o satiru, která si utahuje z filmového průmyslu a bude obsahovat oblíbená camea (maličké role) slavných hvězd. Smith už začal jednat se studiem Miramax a očekává, že se v létě bude natáčet.

Reklama

Výběr článků

Načítám