Hlavní obsah

Ples upírů se v Goja Music Hall roztančí v neděli

Právo, rh

Muzikál Ples upírů, který na motivy stejnojmenného filmu režiséra Romana Polanského z roku 1967 napsali Jim Steinman (hudba) a Michael Kunze (libreto), bude mít slavnostní premiéru v neděli 12. února v Goja Music Hall na pražském Výstavišti.

Foto: Pavel Smerda

Ples upírů slibuje pestrou podívanou.

Článek

Muzikál byl poprvé uveden v roce 1997 ve Vídni v režii Romana Polanského a následně se rozběhla jeho úspěšná dráha po Evropě.

Momentálně se hraje v Berlíně a Stuttgartu, chystají se nové produkce ve švýcarském Sankt Gallenu a ve Vídni. V roce 2002 byla jeho upravená verze, od níž se Steinman veřejně distancoval, uvedena i na newyorské Broadwayi.

Příběh z pochmurné Transylvánie

Příběh je zasazen do romanticky pochmurné Transylvánie, kde profesor Abronsius spolu se svým asistentem Alfredem pátrají po upírech, jimž vládne Hrabě von Krolock.

Pátrání je zavede až na každoroční ples upírů, pořádaný na Krolockově sídle. A samozřejmě nesmí scházet ani krásná dívka Sarah, do níž se mladý Alfred zamiluje. Romantika upíří látky je ale vyvážena i humorným nadhledem.

„Kdybychom vzali třicet deka hororu a tajemna, třicet deka humoru a nadsázky a čtyřicet deka romantiky, přidali k tomu špetičku krásných kostýmů a nápadité výpravy, a to celé zalili nádhernou hudbou, tak máme třaskavou směs, která se jmenuje Ples upírů,“ říká o muzikálu Radek Balaš, režisér pražského nastudování.

Podle Františka Janečka, producenta Plesu upírů, bude jeho inscenace ještě náročnější než předchozí Fantom opery, a to jak z hlediska výpravnosti, tak i počtu účinkujících.

Muzikál se hraje v českém překladu Michaela Prostějovského. Na inscenaci, která slibuje velkou podívanou, se podílí Michal Macourek (hudební nastudování), Daniel Dvořák (scéna), Roman Šolc (kostýmy) a Leona Qaša Kvasnicová (choreografie).

V hlavních rolích se představí Marian Vojtko a Bohuš Matuš jako Hrabě von Krolock, Natalie Grossová a Michaela Gemrotová jako Sarah, Michal Bragagnolo a Lukáš Randák jako Alfred, Pavel Vítek a Petr Matuszek jako profesor Abronsius.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám