Hlavní obsah

Zveřejnili název osmé epizody Star Wars

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci osmé epizody vesmírné ságy Hvězdné války zveřejnili její název. Snímek, který se do českých kin v premiéře dostane letos 14. prosince, se bude jmenovat Star Wars: The Last Jedi. Jeho režisérem je Rian Johnson a děj naváže na minulý film Star Wars: Síla se probouzí (2015).

Foto: ČTK/PA/Anthony Devlin

V jedné z hlavních rolí se opět představí Harrison Ford.

Článek

Herci Daisy Ridleyová, Adam Driver, Harrison Ford, Mark Hamill, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’oová, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christieová a Andy Serkis si své role z předešlého snímku série zopakují.

Ve Hvězdných válkách se naposledy objeví také oblíbená nedávno zesnulá herečka Carrie Fisherová, která svou postavu v osmé epizodě před smrtí stihla předtočit. Nově se ve filmu objeví Kelly Marie Tranová, Laura Dernová a Benicio Del Toro.

Na snímku se jako výkonný producent podílel J. J. Abrams, jenž natočil sedmou epizodu. Film měl mít původně premiéru již v květnu, ale úspěch předešlé části přiměl tvůrce, aby ji posunuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám