Hlavní obsah

Beyoncé pořádá průvod žen proti Trumpovi s Cher či Madonnou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejslavnějších zpěvaček světa, která jen letos sesbírala devět nominací na Grammy, je spoluzakladatelkou hnutí Chime for Change, které pořádá antitrumpovský pochod žen den po inauguraci nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Foto: AP

Beyoncé

Článek

„Společně s Chime for Change pozvedáme své hlasy jako matky, umělkyně a aktivistky,” napsala zpěvačka v prohlášení k akci, která se má konat ve Washingtonu a současně v mnoha dalších městech.

Beyoncé je v poslední době politicky stále angažovanější, i její úspěšné album Lemonade bylo ovlivněno hnutím Black Lives Matter. Chime for Change vede kampaň za ženská práva a pochod má být reakcí na „misogynní a předsudečnou rétoriku“, kterou Trump v kampani používal. Nejde ale pouze o ženy, k akci se hlásí i Mexičané, muslimové nebo homosexuálové.

Foto: Live Nation

Katy Perry

Pochod podpořila také Katy Perry, Cher, Madonna, Janelle Monáe, Angelique Kidjo, the Indigo Girls či MC Lyte a hodlají se ho v sobotu osobně účastnit. Dalších šest stovek pochodů se má uskutečnit v celé Americe, Evropě, Asii, Africe i Austrálii.

„Je mi ctí připojit se k tomuto kritickému hnutí, abychom dosáhli spravedlnosti a rovnoprávnosti pro všechny. Hudba vždy byla silným prostředkem k povzbuzení jednoty a já věřím, že když se postavíme a zazpíváme společně, naše hlasy budou silnější než jakákoli síla, která se nás snaží potlačit,“ řekla zpěvačka Janelle Monáe.

Reklama

Výběr článků

Načítám