Hlavní obsah

Zemřel herec Miguel Ferrer z Robocopa a Twin Peaks

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec Miguel Ferrer ve čtvrtek ve věku 61 let podlehl rakovině. Diváci ho poprvé zaregistrovali v roce 1987 v akčním filmu Robocop, později hrál třeba v seriálu NCIS: Los Angeles nebo v Twin Peaks.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Miguel FerrerVideo: AP

 
Článek

“NCIS: Los Angeles dnes ztratilo milovaného člena rodiny,” řekl jeden z producentů R. Scott Gemmill. “Miguel byl mužem oslnivého talentu a působivého zevnějšku, měl skvělý smysl pro humor a velké srdce. Myslíme na jeho ženu Lori, jeh syny a celou rodinu. Bude nám moc scházet.”

Ferrer se narodil do umělecké rodiny v kalifornské Santa Monice roku 1955. Otcem byl herec José Ferrer a matkou Rosemary Clooneyová, sestřenice George Clooneyho. K filmu se dostal v osmdesátých letech a jeho nejznámějším hollywoodským snímkem zůstává dodnes Robocop. Tam ztvárnil korporátního slizouna, který prosazuje projekt robotických policistů bez ohledu na následky.

Foto: Orion Pictures

Miguel Ferrer v Robocopovi

Moc hlavních rolí ve slavných filmech neměl, více se ale uplatnil v televizi. Zahrál si třeba ve Star Treku, v Městečku Twin Peaks a v seriálu Drzá Jordan, který býval v Americe hodně úspěšný, u nás však tolik nezazářil. Jinak se objevil ve filmech Traffic – nadvláda gangů, Iron man 3 a v Panu Magorovi.

Foto: Profimedia.cz

Miguel Ferrer

Miguel Ferrer byl také muzikální a než zahájil hereckou kariéru, chvíli působil jako bubeník u Binga Crosbyho a nahrával i s Keithem Moonen ze skupiny The Who.

Reklama

Výběr článků

Načítám