Hlavní obsah

Na internetu budí největší pozornost Alien: Covenant a Emoji Movie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě nyní ovládají hlavně filmy Alien: Covenant, další pokračování ze série o Vetřelcích, a Emoji Movie. První z nich vyvolal 63 000 nových konverzací za týden, tvrdí agentura comScore.

Trailer k filmu Vetřelec: CovenantVideo: Cinemart

 
Článek

V dalším pokračování akční sci-fi Ridley Scott znovu používá známé motivy a výtvarný styl. Nedávno vypustil do světa první trailer. Hereckými hvězdami filmu jsou James Franco, Michael Fassbender, Noomi Rapaceová, Guy Pearce, Katherine Waterstonová, Demian Bichir, Billy Crudup a Danny McBride. Scénář napsali Jack Paglen, Michael Green a John Logan. Alien: Covenant má být prostřední částí plánované trilogie, kde Noomi ztvární archeoložku Elizabeth.

The Emoji Movie je animovaný film, který podle agentury vyvolal rovněž značný rozruch (61 000 nových konverzací) hned po vypuštění teaseru. Animák režiséra Tonyho Leondise podle scénáře Erika Siegela a Mika Whita půjde do kin až v srpnu 2017.

Další filmová Mumie (The Mummy) vyvolala 39 000 nových konverzací po zveřejnění prvních fotek herce Russella Crowa. Lidé si často stěžovali, že ve filmu není Brendan Fraser, zato dostali Toma Cruise.

Upoutávka na film Blade Runner 2049Video: Warner Bros. Pictures

Nejen fanoušky sci-fi horečně očekávaný Blade Runner 2049 s Ryanem Goslingem a Harrisonem Fordem vyvolal 31 000 nových konverzací. I kritika očekává hodně od režiséra Denise Villeneuva, který má za sebou vysoce hodnocené filmy – např. Požáry, thriller z mexicko-amerických hranic Sicario a letošní sci-fi Příchozí.

Kromě toho Villeneuve jedná o režii nové Duny, uvedl server Variety. Společnost Legendary už ale zakoupila práva nejen na zfilmování slavné knihy Duna, ale také na případnou televizní sérii, o které se zatím nemluví.

Foto: 20th Century Fox

Film Hidden Figures bude retro drama z 60. let s prvky komedie.

Pozornost budí i retro drama s prvky komedie Hidden Figures (29 000 nových konverzací). Vypráví skutečností inspirovaný příběh o třech černoškách, které najala NASA v šedesátých letech, aby prováděly výpočty pro kosmický let Johna Glenna. Všichni je však považovali za uklízečky, protože začátkem šesté dekády panovala ještě silná rasová segregace a studium na vysoké škole bylo pro černochy prakticky nereálné, na jihu USA dokonce i nebezpečné.

Hlavních rolí se ujaly Octavia Spencerová nebo Janelle Monáe, jež je především hudebnicí. V roce 2010 nadchla propracovaným konceptuálním albem The ArchAndroid, jež proplouvalo žánry jako funk, art-rock a jazz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám