Hlavní obsah

Albatros Media koupila vydavatele Joa Nesbøho

Právo, cg

Společnost Albatros Media podepsala dohodu o převzetí sta procent obchodního podílu v Nakladatelství Kniha Zlín. Součástí transakce je vydávání stávajícího portfolia nakladatelství včetně titulů nejprodávanějšího autora u nás, kterým je Jo Nesbø.

Foto: ČTK

Spisovatel Jo Nesbo.

Článek

Vše bude dokončeno v horizontu několika následujících měsíců. Kniha Zlín se stane čtrnáctým nakladatelstvím skupiny Albatros Media.

V říjnu koupila českou jedničku na trhu s elektronickými knihami, společnost Palmknihy.

„Knihu Zlín jsme vždy vnímali jako nesmírně kvalitní, renomované nakladatelství se skvělým portfoliem, respektovanou značkou a jasně definovanou pozicí na trhu. Produkci jsme pečlivě sledovali a vnímali ji jako dokonale vyváženou, navíc obsahující hned několik obrovských hvězd současné literární scény. Ještě víc nás těší, že se Marek Turňa rozhodl s Albatros Media nadále spolupracovat a podílet se na dalším fungování, rozvoji a růstu Knihy Zlín i celé naší skupiny,“ řekl Právu Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media.

„Kniha Zlín i já osobně jsme nesmírně rádi, že jsme skončili pod křídly tak silné a renomované skupiny, jako je Albatros Media,“ dodal za Knihu Zlín Marek Turňa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám