Hlavní obsah

Okouzlující Diana Krall zazpívá tentokrát v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská pianistka a zpěvačka Diana Krall našla recept, jak spojit jazz s popovou chytlavostí a slaví úspěchy po celém světě. Také českým fanouškům je dobře známa, vystupovala u nás mnohokrát. V roce 2017 zazpívá 20. září v Brně v DRFG Aréně.

Foto: Smart Communication

Diana Krall

Článek

Zpěvačka, jež se proslavila v devadesátých letech, obdržela mimo jiné pět cen Grammy a třináct nominací. Na klavír se učila už od čtyř let a později absolvovala prestižní školu Berklee College of Music. Debutovala deskou Steppin´ Out a pak už úspěchy pokračovaly na albech jako Only Trust Your Heart, All For You, Love Scenes, When I Look in Your Eyes nebo The Look of Love a dalších.

Naposledy vydala roku 2015 album Wallflower, kde přepracovala slavné hity šedesátých a sedmdesátých let, které zpívali Bob Dylan, Elton John nebo Eagles. Nyní pracuje na nové desce.

Foto: Tomáš S. Polívka, Právo

Diana Krall vystoupila v pražské Kongresovém centru.

„V brněnské DRFG Areně se Diana Krall představí s jazzovým kvartetem, s nímž již mnohokrát dokázala vykouzlit intimní atmosféru i ve sportovní hale. DRFG Arena je navíc prostor poměrně komorní a nabízí velmi solidní akustiku pro tento typ koncertu,“ řekl umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno Vilém Spilka.

„Některé kuloárové informace naznačují, že nová deska bude pro Dianu návratem ke kořenům. Ať už tomu tak bude či nikoliv, nemusíme mít nejmenší pochybnosti o tom, že nám tato zkušená umělkyně připraví v Brně nezapomenutelný večer.“

Koncert bude součástí Jazzfestu Brno, který letos uvede také Chicka Coreu s triem (Eddie Gomez, Brian Blade), Richarda Bonu s latinoamerickým projektem Mandekan Cubano a Dana Bártu, který s triem Roberta Balzara představí společný repertoár v orchestrálních aranžích za doprovodu Filharmonie Brno.

Vstupenky na koncert Diany Krall v cenách od 790 Kč jsou v prodeji na webu www.nejkoncerty.cz, v prodejní síti Ticketportal a v běžných kamenných předprodejích. Více informací na www.jazzfestbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám