Hlavní obsah

Muzeum v Brně otevřelo retrospektivu Olgoj Chorchoj

Právo, ČTK, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatelé prestižního designérského studia Olgoj Chorchoj se v nejbližší době chystají na speciální cukrárnu, čeká je také práce na architektonických návrzích vil i bytů. Aktuálně představují svou retrospektivu v Brně.

Foto: ČTK

Retrospektiva studia Olgoj Chorchoj v Brně

Článek

Kontinuálně se věnují sklu, společně s dalšími designéry chtějí přispět k růstu české sklářské značky Bomma. Michal Froněk a Jan Němeček to uvedli u příležitosti otevření své retrospektivy v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně.

Froněk s Němečkem působí několik let jako výtvarní ředitelé firmy Bomma, která se podle nich etablovala na poli nápojového skla a doplňků, v poslední době se věnuje také svítidlům a lifestylovým objektům.

Studio Olgoj Chorchoj kromě produktového designu dostává také architektonické zakázky na vily, byty, restaurace, interiéry.

Spolu s retrospektivní výstavou vznikl soupis díla studia Olgoj Chorchoj, vychází obsáhlá publikace. Ani retrospektiva, ani nová kniha však nezahrnují vše, například kresebné návrhy.

„Používáme poměrně tradiční techniky při navrhování, ty věci opravdu kreslíme, a návrhy jsme vlastně nikde moc neukazovali,“ řekl Froněk. Olgoj Chorchoj je držitelem řady prestižních ocenění, včetně titulu Grand designér roku 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám