Hlavní obsah

Malebné didgeridoo Ondřeje Smeykala se rozezní v Betlémské kapli

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční předvánoční koncert Ondřeje Smeykala, jednoho z nejlepších hráčů na didgeridoo na světě, se bude konat v pátek 9. prosince v Betlémské kapli v Praze. Naváže tak na koncerty, které ve stejném čase v posledních letech Smeykal v hlavním městě pořádá.

Foto: archív O. Smeykala

Hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal

Článek

Hosty budou akademický malíř Patrik Hábl, který aulu ČVUT na jeden den „vymaluje“, zpívat bude čínsko-česká zpěvačka Feng-yűn Song a na bicí a na trumpetu bude hrát Zdeněk Konopásek. Navíc kapli vzácnými esencemi provoní Kateřina Melenová.

„S Patrikem Háblem, jenž bude v aule tvořit živý obraz, jsme společně provedli zkoušku přenášecí projekce. Aula Betlémské kaple má opravdu velkorysé rozměry. I nadprůměrně velká projekční plocha se nám najednou na zdi betlémské jevila poněkud skromně. Ale nakonec jsme řešení a správný odstup projektoru našli. Pro fajnšmekry mohu slíbit, že projekce Patrikova živého malování bude mít HDMI rozlišení a bude vidět ze všech sedadel,“ říká Smeykal.

Reklama

Výběr článků

Načítám