Hlavní obsah

Taylor Swiftová, One Direction a Adele jsou nejlépe placení muzikanti

Americká popová hvězda Taylor Swiftová, chlapecká skupina One Direction a britská zpěvačka Adele byli letos nejlépe placenými muzikanty na světě. Informoval o tom časopis Forbes.

Foto: Universal Music

Taylor Swiftová

Článek

Se ziskem 170 miliónů dolarů (asi 4,3 miliardy korun) z turné, nahrávek, reklam a podobně si 26letá Swiftová vysloužila titul nejlépe placené muzikantky. Podstatnou měrou k tomu přispěl úspěch severoamerické části jejího světového turné nazvaného 1989.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britská zpěvačka Adele získala cenu za album roku.

Na druhé příčce žebříčku se umístila anglicko-irská popová skupina One Direction, která vydělala 110 miliónů dolarů – mimo jiné i za nedávné turné On The Road Again. Třetí příčku obsadila s 80,5 miliónu dolarů 28letá britská zpěvačka Adele, která tak zaznamenala dosud nejvýnosnější rok. Její album nazvané 25 bylo nejlépe prodávaným albem roku 2015.

Foto: Petr Horník, Právo

Madonna hrála hlavně písně z nové desky.

Čtvrtá příčka patří popové matadorce Madonně, která si na konto podle časopisu Forbes připsala 76,5 miliónu dolarů. Do první desítky se ještě vešla barbadoská zpěvačka Rihanna (75 miliónů dolarů), country hvězda Garth Brooks (70 miliónů), rockoví veteráni AC/DC (67,5 miliónu), jejich kolegové Rolling Stones (66,5 miliónu), DJ Calvin Harris (63 miliónů) a hudební mogul Diddy (62 miliónů).

Reklama

Výběr článků

Načítám