Hlavní obsah

Dramatický pop Bena Clementina a indie-rock alt-J na Colours

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a básník Benjamin Clementine a indie-rockové trio alt-J potvrdili svou českou premiéru na festivalu Colours of Ostrava, který se koná od 19. do 22. července 2017 v industriálním areálu Dolních Vítkovic.

Foto: Colours of Ostrava

Benjamin Clementine

Článek

Benjamin Clementine, mladý zpěvák z Londýna, přišel s debutem At Least for Now v roce 2015 a hned zaujal. Po svém propletl pop a soul s názvuky klasické hudby a písně podává s nápadným dramatickým napětím, po vzoru Niny Simone či francouzských šansoniérů.

Původně v Paříži vystupoval s kytarou na ulici, než si ho povšiml jeden tamní label. Nyní ale jeho nahrávkám většinou dominuje klavír. Za debut Benjamin obdržel cenu Mercury Prize a Victoires de la Musique.

Foto: Colours of Ostrava

Skupina alt-J

„alt-J se vymykají z jednoduchého žánrového zařazení, protože jejich hudebním východiskem zůstávají melodické, rytmicky ztišené kompozice, proplétající v krásném labyrintu zvuků art rock, folk, elektroniku, trip hop a pop,” popsala další skupinu ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Lidé neumí přesně definovat naši hudbu nebo náš zvuk, díky tomu si hrajeme s jejich nejistotou. Můžeme si dělat, co chceme a co máme rádi, což je vlastně nejlepší situace. Nemusíme totiž nikomu nic dokazovat,” tvrdí bubeník Thom Green.

Jejich dvě alba zaznamenala velkou přízeň kritiky. Dostali ceny Mercury Prize, Ivor Novello Award, nominace na Brit Awards a Grammy a debut An Awesome Wave Radio BBC vyhlásilo albem roku 2012.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2090 Kč platí na limitované množství 5000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

Reklama

Výběr článků

Načítám