Hlavní obsah

Nové knihy: Přibil, Weirová, de Saint-Exupéry i Munzar

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knižní novinky nabízejí tento týden současný román o muži středního věku, dva historické romány, unikátní vydání Malého Prince i příběh ze zvířecí říše určený nejen dětem.

Článek

Marek Přibil: Svátosti sadistického Boha

Foto: Lidové noviny

Román lze považovat za svědectví o soudobé generaci třicátníků a čtyřicátníků a době, v níž žijí. Viktor má hezkou ženu, dobrou práci, čeká první dítě, ale přesto mu něco chybí. Život je spřízněn s dobovým stereotypem filmových či literárních hrdinů. Stačí to?

Nakladatelství Lidové noviny, 260 stran, 199 Kč

Alison Weirová: Kateřina Aragonská: Pravá královna

Foto: BB Art

Fantasticky živý portrét první ženy Jindřicha VIII. bourá mnohé mýty o této hrdé ženě. Ožívá charismatická, nezlomná a odvážná hrdinka, jež na prahu stáří marně bojuje o lásku manžela a budoucnost své královské dcery. Její tragický příběh nikdy nepřestane fascinovat.

BB art, přeložila Eva Křístková, 552 stran, 399 Kč

Anthony Riches: Římané: Hněv bohů

Foto: BB Art

Centurio Marcus Aquila a jeho přátelé z Druhé Tungrské kohorty se vydávají na nebezpečnou misi na východ impéria, aby zde osvobodili město obléhané parthskými vojsky.

BB art, přeložil Petr Kovács, 408 stran, 299 Kč

Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ

Foto: Práh

Malý princ

Jedinečné vydání kouzelného vyprávění nejenom o odpovědnosti člověka k druhému byť neživému tvorovi, který před půl stoletím ilustrovala Věra Jandourková. Po tolika letech vychází rukou psané a ilustrované vydání Malého prince.

Práh, 56 stran, 499 Kč

Tor Seidler: Prvorozený

Foto: Host

Román klasika americké literatury pro děti inspirovaný Voláním divočiny i Lvím králem se odehrává v prostředí Yellowstonského parku. Pohledem straky Maggie vykresluje věrohodný portrét života ve vlčí smečce, kde je k přežití třeba spousta odříkání i velká dávka štěstí.

Host, přeložila Zora Freiová, 207 stran, 220 Kč

Luděk Munzar, František Novotný: Okouzlení slovem

Foto: Radioservis

Malý výběr z úspěšného rozhlasového cyklu, v němž si oba tvůrci vyprávějí o věcech důležitých k životu. Byť to může jiným připadat jako maličkost, nebo kresba na obloze.

Radioservis, 1:19 hodin, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám