Hlavní obsah

Nejstarší chlapecký sbor na světě vystoupí na vánočním trhu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. listopadu v Praze poprvé zazpívá známý chlapecký sbor z německého Řezna Regensburger Domspatzen, který je považován za nejstarší na světě. V pravé poledne ozvláštní otevření charitativního vánočního trhu ve Velkopřevorském paláci na Malé Straně.

Foto: MediaTrust Communications

Regensburger Domspatzen

Článek

„Výtěžek z tohoto vánočního trhu, který se pod patronací klubu Rotary Club Prag Bohemia koná pravidelně už od roku 2010, bude v letošním roce věnován na podporu osiřelým dětem a lidem bez střechy nad hlavou,” sdělil za pořadatele Michal Peterka.

„V předvečer prvního adventu pak vystoupí sbor v nádherné atmosféře kostela Panny Marie pod řetězem na dobročinném koncertu. Pokud si nestihnete vychutnat vystoupení tohoto hudebního tělesa na Malé Straně, máte příležitost ještě první adventní neděli v kostele svatého Jana Nepomuckého na Skalce,” dodal.

Vystoupení bude o to zajímavější, že se v 10 hodin dopoledne stane součástí normální katolické mše.

Regensburger Domspatzen (česky Chrámoví vrabci z Řezna) je čistě chlapecký sbor, jehož založení se datuje do roku 975, kdy biskup Wolfgang založil katedrální školu.

Reklama

Výběr článků

Načítám