Hlavní obsah

Do klubu Bataclan nepustili Eagles of Death Metal, kteří tam zažili teroristický útok

Novinky, Stanislav Dvořák

Na otevření pařížského klubu Bataclan, který zažil teroristický útok při koncertě Eagles of Death Metal, se v sobotu dostavil i zpěvák této skupiny Jesse Hughes. Zaměstnanci ho ale odmítli pustit dovnitř.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Zpěvák Jesse Hughes

Článek

Jesse Hughes stál před rokem na pódiu, když teroristé začali střílet a zabili devadesát lidí. Vedení podniku ale prohlásilo, že zpěvák není vítán na znovuotevření, kde vystoupil Sting.

Má to být zjevně pomsta za to, že Hughes hned po loňských útocích připustil zapletení některých zaměstnanců s teroristy. Když přijel do klubu, připadalo mu podezřelé, že ochranka se na něj vůbec nepodívala.

„Hned jsme šel k promotérovi koncertu, zeptal se, co je to za chlapa a řekl mu,  že chci někoho jiného,” uvedl. Pořadatel mu ale sdělil, že další strážní ještě nedorazili. Nakonec prý šest z nich vůbec nepřišlo.

„Zdá se docela zjevné, že měli důvod se tam neobjevit,” poznamenal zpěvák po útocích. Později se ale omluvil.

Foto: Handout, Reuters

Sting na sobotním koncertě

Manažer podniku Jules Frutos potvrdil, že Hughese a jeho doprovod skutečně záměrně nevpustil dovnitř. „Nejsou vítáni po tom, co řekl o ochrance,” uvedl. Přístup skupiny podle něj neukazuje úctu k obětem.

Členové skupiny Eagles of Death Metal se účasnili několika akcí k uctění lidí, kteří v klubu zemřeli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám