Hlavní obsah

Luc Besson se vrací do dětství s komiksovým Valerianem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Luc Besson, který natočil Leona nebo Pátý element, se v dětství zamiloval do komiksu o Valerianovi a jeho dobrodružstvích ve vesmíru. Desítky let trvalo, než se odhodlal převést ho do kin. Nyní vypustil do světa první trailer.

Upoutávka na film Valerian a město tisíce planetVideo: Bioscop CZ

 
Článek

Výtvarně bujnou fantazii plnou efektů začal Luc Besson točit letos v lednu a jde prý o jeden z nejdražších projektů ve francouzské kinematografii. Mnohé nasvědčuje, že to nebude hluboce propracovaný sci-fi příběh, ale opravdu spíše výlet do dětství.

Odehrává se v roce 2740. Valerian a Laureline jsou zvláštní agenti, které vláda pověřila úkolem udržovat ve vesmíru pořádek. Vydají se do dechberoucího města Alfa, což je stále se rozšiřující metropole složená z tisíců různých národů ze všech koutů Galaxie. Na město útočí neznámý nepřítel. Valerian a Laureline svádí boj s časem, aby našli zdroj zla a zastavili ho.

Foto: Bioscop

Valerian a město tisíce planet

Na obrovském množství efektů ve filmu Valerian a město tisíce planet se podílejí firmy VFX Giants Weta, IL a Rodeo FX, které využijí zkušenosti z práce na Avatarovi, Pánu prstenů nebo Avengers: Age of Ultron. Hlavních rolí se ujali Dane Dehaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Kris Wu, John Goodman a Ethan Hawk.

„Tento film jsem chtěl točit už dávno, ale musel jsem počkat, až technologie dožene mou představivost. Jean-Claude Mézières, tvůrce komiksu Valerian, se mnou spolupracoval na filmu Pátý element a celou dobu se mě ptal, proč nezfilmuji příběh komiksu Valerian?“ řekl Besson.

Foto: Bioscop

Valerian a město tisíce planet

„Pokaždé jsem mu odpověděl, že nemůžu, protože v celém komiksu je jenom asi deset dvanáct lidských postav, všechno ostatní že jsou mimozemšťané… Když jsem viděl film Avatar, všechno se pro mě změnilo. Od té chvíle jsem věděl, že moje možnosti nemají žádné hranice.“

Film jde do českých kin 20. července 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám