Hlavní obsah

Do Liberce se vrátí režisér Čisté duše a Apolla 13, točí o Einsteinovi

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dva týdny se v pátek vrátí do Liberce oscarový režisér Ron Howard se svým týmem. Natočí zde další z dílů historického seriálu Genius, který pojednává o životě Alberta Einsteina. Režisér snímků Apollo 13, Čistá duše nebo Šifra mistra Leonarda natáčel v Liberci seriál o světoznámém fyzikovi už v polovině září. Teď kromě Liberce míří i do Kryštofova údolí a do Křižan.

Foto: Michael Polák, Právo

Hollywoodská produkce natáčela v Liberci už letos na jaře také pilotní díl amerického seriálu Spark. Filmaři kvůli němu nechali před libereckou radnicí dokonce vybuchnout cisternu.

Článek

Liberec si tým hollywoodského tvůrce vybral kvůli jeho bohaté architektonické vybavenosti a lokacím, které z nabídnutých variant po celé České republice nejvíce odpovídají scénáři. Vybrané části Liberce se tak pro seriál promění v ulice Mnichova.

„Tvůrcům se zalíbila kromě budovy radnice také Masarykova ulice a náměstí Dr. E. Beneše. V záběrech se objeví i budovy Severočeského muzea a galerie Lázně,“ upřesnila Pavlína Kuchtová, vedoucí liberecké filmové kanceláře, která zprostředkovává kontakt mezi městem a filmaři a pomáhá jim vyřizovat administrativu spojenou s natáčením.

Hledají se další domy 

Do natáčení se mohou zapojit i Liberečané a Jablonečané. „Pro pokračování příběhu totiž filmaři stále hledají další obytné domy v Liberci a v Jablonci nad Nisou, které byly postaveny v letech 1900–1930,“ vysvětluje Pavlína Kuchtová. Zájemci o více informací se mohou obracet na libereckou filmovou kancelář.

Desetidílný seriál o geniálním fyzikovi, jenž vzniká podle knihy Waltera Isaacsona, v Liberci připravuje česká produkce StillkingFilms, která v Česku produkuje velké zahraniční filmy a projekty. Seriál vzniká pro americkou společnost National Geographic Channel a FoxTV, jež spadá pod hollywoodskou filmovou produkci.

Kvůli natáčení bude od pátku na dva týdny omezeno parkování před budovou libereckého Divadla F. X. Šaldy a před budovou hlavní pošty. Frekventovanou Masarykovu ulici filmaři příští týden ve čtvrtek dopoledne úplně uzavřou a odpoledne se tu bude projíždět pouze za asistence státní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám