Hlavní obsah

Star Trek pronikne do Rudolfina, 130 hudebníků zahraje trekovské melodie

Novinky, Stanislav Dvořák

Padesáté výročí Star Treku se oslaví i v pražském Rudolfinu. Už 2. listopadu tam zhruba 130 účinkujících nabídne melodie ze seriálů a koncert doplní i videomapping.

Foto: Cinemart

Star Trek (Zachary Quinto jako Spock)

Článek

V Rudolfinu vystoupí osmdesátičlenný symfonický orchestr Filmová filharmonie, chlapecký sbor Pueri gaudentes a britská sopranistka Christina Johnstonová s japonským dirigentem Chuhei Iwasakim.

„V evropské koncertní premiéře zazní skladba z nejnovějšího filmu Star Trek: Do neznáma. Oscarový skladatel Michael Giacchino nám dal tuto

unikátní příležitost,“ prozradil ředitel festivalu Nikola Bojčev.

Vizuální show zajistí skupina KinocirKus. „V minulém roce jsme společně připravili Star Wars koncert. Vyzkoušeli jsme si možnosti Dvořákovy síně Rudolfina a teď posuneme laťku ještě výš,“ slibuje autor projekcí Nicola Pavone.

Foto: Cinemart

Na můstku to vře. A brzy žádný můstek ani Enterprise nebude...

Star Trek se poprvé objevil na obrazovkách v roce 1966. Po dlouhé době, kdy se pro televizi netočil, se má v roce 2017 opět obnovit jako seriál. Filmy se točí průběžně pořád, nová pokračování už ale podle recenzí nemají atmosféru starého Star Treku.

Seriál se po letech unavil a na jaře 2005 ho přestali vysílat s nejistým příslibem, že se možná vrátí. Producent a scenárista Alex Kurtzman (zodpovědný mimo jiné za celovečerní Star Trek Into Darkness) se v roce 2015 rozhodl vyprodukovat seriál, který má údajně oživit kouzlo původní série Gena Roddenberyho.

Reklama

Výběr článků

Načítám