Hlavní obsah

Queen na „speedu”. Vynořila se superrychlá verze slavné We Will Rock You

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I pokud jste fanouškem kultovní party Queen, pravděpodobně doma nemáte raritní superrychlou verzi jedné z nejslavnějších písní v rockových dějinách. Hymnická We Will Rock You se v roce 1977 proměnila v rokenrol.

Queen - We Will Rock You Video: Queen Official

 
Článek

Queen takto předělali svou stadiónovou hymnu ve studiích BBC pro pořad DJe Johna Peela. Záznamy z památných jamovacích sessions vyjdou 4. listopadu na dvojalbu Queen on Air, které obsahuje 24 písniček.

Freddie Mercury s kolegy raritní verzi nahráli jen jednou v době vydání skvělého alba News of the World, ale na žádnou desku ji nikdy nedali, i když na koncertech svůj hit předělávali nadále.

John Peel později zalitoval, že živě skupinu nikdy neviděl. „Rád bych, zněli jako správný cvoci, líbí se mi to, mám rád rockovou muziku, když zní divoce.“

Kromě standardní edice Queen on Air vzniká ještě luxusní šestidisková, kde bude více ukázek a také rozhovory z BBC, např. Brian May s Johnem Toblerem a Roger Taylor s Tommym Vancem. Navíc vyjde i vinylová verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám