Hlavní obsah

Slavného Formanova Amadea doprovodí symfonický orchestr

Novinky, Stanislav Dvořák

K největším hudebním akcím podzimu bude patřit projekce Formanova filmu Amadeus s živým symfonickým orchestrem v pražském Kongresovém centru 13. listopadu 2016.

Foto: Warner Bros

Amadeus

Článek

Film Amadeus oceněný osmi Oscary bude v Praze uveden necelý měsíc po světové premiéře v londýnské Royal Albert Hall (14. října) v originální podobě - promítaný na obrovském HD plátně za synchronizovaného doprovodu živého orchestru a sborů. Představení v Londýně je několik měsíců dopředu zcela vyprodáno. I v Praze je o představení obrovský zájem, proto pořadatelé po dohodě se zahraniční produkcí přidávají ještě jedno představení, a to ten samý den od 13.30 hod.

Film vznikl podle divadelní hry nedávno zesnulého Petera Shaffera. Dokonalá kamera Miroslava Ondříčka, fantastické kostýmy Theodora Pištěka ml., krása pražských paláců, divadel a uliček, to vše propůjčilo filmu nesmazatelnou atmosféru.

Uvedení Formanova Amadea v roce významných Mozartových jubileí a těsně po světové premiéře bude bezpochyby velkou událostí pro všechny příznivce Mozartovy hudby a Formanových filmů.

Vstupenky jsou v předprodejních sítích Ticket Art, Ticketportal a Ticketpro v cenových relacích od 700 – 2200 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám