Hlavní obsah

Radikální muslimové chtějí zakázat herečku, protože veřejně objala zpěváka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Rahma Sadau v jednom videu objala zpěváka, který si říká Classiq, a bude to pro ni mít vážné následky, informovala BBC. V severní Nigérii má být zakázána pro „nemorální chování”.

Foto: Finesse Entertainment

Rahma v žertu objala zezadu zpěváka. Toto je nejerotičtější místo v klipu, které způsobilo celou aféru.

Článek

Nigerijská studia známá jako Kannywood už dlouho bojují s konzervativními muslimy, kterým vadí objetí a veškeré dotyky na veřejnosti. Herečka se momentálně nachází v Indii a aféru nekomentovala.

Nigerijská filmová asociace Moppan sdělila ústy svého předsedy Muhammada Kabiru Maikaby, že jde o naprostý zákaz. „Není to poprvé, co se chovala vzpurně. My jsme ji varovali, ale stále pokračovala v podrývání naší image,” sdělil BBC Maikaba.

V klipu I Love You hraje Rahma Sadau prodavačku zeleniny na africkém trhu, kterou se zpěvák snaží získat. Nečekejte ale žádnou erotiku. Video je až směšně cudné a naivní, všichni jsou celou dobu oblečení a nechovají se nijak zvlášť vyzývavě. Téměř každý klip George Michaela nebo Prince je nesrovnatelně erotičtější.

Celý videoklip písně I Love You zveřejněný na Twitteru.

Filmové studio nebude

Existují i další náznaky, že Nigérie a její kultura se nevydává šťastným směrem. Letos zkrachoval projekt rozvoje filmového průmyslu. Radikální muslimové se totiž obávají, že filmová studia by šířila nemravnost.

Na pozemku plánované „filmové vesničky” měly vzniknout moderní budovy, obchody, hotel, stadión a různé atrakce. Mohla by přinést tisíce pracovních míst. Antikampaň spustil duchovní Abdallah Usman Gadan Kanya. „Nechceme to. Nepotřebujeme to. Ať si to dělají někde jinde,” tvrdí.

Posledních dvacet let produkuje tamní filmový průmysl, tzv. Kannywood, filmy ve stylu Bollywoodu s mnoha hudebními a tanečními čísly, které oslovují africké publikum. Od samého začátku se proti nim stavějí konzervativní muslimové.

Reklama

Výběr článků

Načítám