Hlavní obsah

New Model Army se vrací s novým albem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Britská skupina New Model Army vystoupí 9. října v pražském Lucerna Music Baru. legendární kapela vydala na konci srpna nové, už čtrnácté album Winter. Před New Model Army vystoupí americký písničkář Nate Hall.

Foto: LMB/Ralph Mitch

New Model Army

Článek

New Model Army vedená zpěvákem Justinem Sullivanem patří spolu s Killing Joke k předním představitelům temného postpunku, i když ve své tvorbě využívala i prvků folku a keltské hudby a anglického northern soulu.

Už první minialbum Vengeance se v roce 1994 dostalo do čela nezávislého žebříčku, kde vystřídalo The Smiths. Záhy poté skupinu zlanařila velká firma EMI, u níž New Model Army vydali klasické desky No Rest for the Wicked a The Ghost of Cain považované za jednu největších událostí v britském rocku od nástupu The Clash.

S houslemi se na desce Thunder and Consolation z roku 1989 se skupina přiblížila folkrocku, v kteréžto orientaci pokračovala i v první polovině devadesátých let. Na konci dekády ale ustoupila do pozadí, i když v tvorbě dále pokračovala.

Na bývalé úspěchy navázalo v roce 2013 album Between Dog and Wolf s výraznými rytmy bicích, považované za nejlepší počin od dvacet let starého The Love of Hopeless Causes.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám