Hlavní obsah

Tichá dohoda proměnila demo v album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Tichá dohoda vydala před pár dny album Achtung 30! Je rozšířenou reedicí původního stejnojmenného demosnímku, který vyšel 1. února letošního roku k 30. výročí vzniku formace.

Foto: Lucie Levá

Tichá dohoda - zleva Pavel Attel (bicí), Dan Šustr (kytara, zpěv), Zuzana Vintrová (zpěv) a Michal Šerák (baskytara)

Článek

Na albu jsou tři novinky doplněné čtyřmi živými verzemi kapelních hitů. Tichá dohoda album představila minulou středu v pražském Bontonlandu.

„Nejdříve to bylo demo, kterého jsme vypálili dvě stě kusů. Kdo ho má, je majitelem rarity. Nyní jsme připravili standardní vydání, na kterém je těch sedm písniček a k nim přibyl hezký booklet. Myslím si, že ta deska v diskografii kapely místo má, protože symbolizuje přechod k nové tvorbě s tím, že se na ní ještě v živém záznamu ohlížíme za staršími. Usoudili jsme, že je v pořádku to vydat,“ vysvětlil Právu zpěvák, kytarista a zakladatel Tiché dohody Dan Šustr.

Kapela vznikla v roce 1986, proto to upozornění na třicítku v názvu alba. To nazpívala Zuzana Vintrová, která sice má stále statut hosta, leč mnozí ji berou jako právoplatnou zpěvačku. „Pořád se cítím jako host, protože jsme v začátcích. Snažíme se, aby to mělo přirozený vývoj. V kapele se cítím dobře, kluci jsou příjemní a snažíme se dělat dobrý bigbít,“ řekla Právu Vintrová.

Tři nové skladby pro album Achtung 30! vznikly loni v prosinci. „Mám už několik dalších nápadů,“ říká Šustr. „Teď se ale těším, až 23. září odehrajeme v klubu Piánka Zákolany náš zatím poslední letošní koncert. Natáčel se tam videoklip k písni Achtung 30! a my ho tam pokřtíme. Potom se budeme věnovat novému materiálu.“

Je tedy evidentní, že přes všechny pochybnosti pokračuje Tichá dohoda dál. „Chceme pokračovat. Cítím dokonce, že je potřeba připravit a nahrát novou desku,“ uzavírá Šustr.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám