Hlavní obsah

Milionář z chatrče se vrátil a mnozí už věští oscarovou budoucnost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velkým úspěchem se na festivalu v Torontu setkala premiéra filmu Lion, v němž hraje hlavní roli Dev Patel. Ten před lety ztvárnil chlapeckého hrdinu ve slavném Milionáři z chatrče.

Upoutávka na film LionVideo: Forum Film CZ

 
Článek

Milionář z chatrče získal osm Oscarů a Lionovi už někteří zahraniční publicisté poněkud předčasně předpovídají podobný úspěch. Oscarový potenciál ale Lion určitě má, je velkolepý a dojemný.

„Tematicky a náladově jsou ty filmy úplně jiné. Milionář z chatrče má zběsilou energii, tohle je spíše rozmáchlý příběh o matce a synovi,“ odmítá srovnávání obou filmů 26letý britský herec indického původu.

Jde o dojemný příběh pětiletého Sarúa z venkova, který se nešťastně ztratí rodině v indickém vlaku a dostane se stovky kilometrů daleko. Chlapec nezná svou adresu a skončí v kalkatském sirotčinci. Bohatí australští manželé (Nicole Kidmanová a David Wenham) se ho později rozhodnou adoptovat. Mladíkovi však stále vrtá hlavou jeho původ a po pětadvaceti letech najde pomocí internetu svůj domov.

Slzopudná story

Zpravodaj BBC poznamenal, že film první diváky v Torontu dojal k slzám. Podle listu The Hollywood Reporter je „úchvatný a plný citu“ a také podle britského Guardianu osloví hodně diváků, „včetně oscarové akademie“.

Dev Patel už v Indii natočil pět filmů, což mu připadá dost ironické. „Většinou jsem se snažil ve škole skrývat svůj původ, aby mě nemlátili a nešikanovali nebo prostě abych zapadl. Pak jsem objevil Bombaj s Dannym Boylem kvůli natáčení Milionáře z chatrče. Pro mě je fascinující se tam vracet. Práce v Indii je nádherně chaotická,“ řekl.

Do českých kin se Lion dostane až v prosinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám