Hlavní obsah

Nová alba: Tarja, Billy Talent i The Dead Daisies

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny se chýlí ke konci, a tak není divu, že se na trhu počínají objevovat alba kapel a umělců, které už čehosi ve své minulosti dosáhli. To je i případ tohoto týdne. Tarja, Billy Talent i The Dead Daisies své zkušenosti mají a proměňují je v nové nahrávky.

Článek

Tarja: The Shadow Self

Foto: earMUSIC

Nová alba

Zpěvačka Tarja, která kdysi byla členkou finských Nightwish, má nádherný hlas. Na novém albu jí umožňuje měnit hudební polohy a styl, umožňuje jí také přesvědčivě sdělovat, jak fenomenální vokalistkou je.

Billy Talent: Afraid of Heights

Foto: Warner Music

Nová alba

Páté studiové album i u nás nesmírně oblíbené kanadské kapely Billy Talent přineslo na jednu stranu to, co se očekávalo, na druhou přece jenom zůstalo ve stínu zejména druhé a třetí desky. Hudba na novince je syrová, divoká, rozevlátá, posthardcoreová. Chybějí jí ale silné melodické nápady tak, jako kdysi.

The Dead Daisies: Make Some Noise

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká superskupina The Dead Daisies je nesmírně pilná. Za čtyři roky své existence vydala již třetí album. I na tomto je rock ve své podstatě. Hodně čerpá z let sedmdesátých i osmdesátých, je syrová, přitom každý člen dokonale ovládá svou profesi.

Blues Pills: Lady In Gold

Foto: Nuclear Blast

Nová alba

Švédská rocková formace Blues Pills vydala své druhé studiové album a zavádí na něm do minulosti. Je na něm střet blues rocku a hard rocku, v obou případech v podobě dřevní. Muzika je to poctivá a dobrá, je jen otázkou, jaký má takové opisování dnes význam. Vlastní přínos totiž trochu schází.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám