Hlavní obsah

Na Rihannu bylo na Szigetu vyprodáno

Právo, Přemysl Štěpánek, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rihanna byla hlavním tahákem druhého dne festivalu Sziget v Budapešti. Organizátoři již několik týdnů avizovali, že je vyprodáno, a denní kapacita areálu byla skutečně naplněna do posledního místečka. Na ostrově bylo přes osmdesát tisíc lidí z více než stovky zemí celého světa.

Foto: Kevin Mazur

Rihanna nabídla na Szigetu vystoupení postavené na tanečních kreacích.

Článek

Dalšími hvězdami čtvrtečního programu festivalu byli Parov Stelar, Jake Bugg či Naughty Boy.

To, že na festival dorazila jedna z největších hvězd současné pop music, bylo patrné i při pohledu na publikum, které si zakoupilo jednodenní vstupenky. Rodiče a prarodiče s dětmi, což není typické festivalové publikum, tvořili výrazný vizuální kontrast ve srovnání s návštěvníky, kteří přijeli na celý týden. Přesto se všichni sešli před hlavním pódiem na koncert Rihanny.

Půlhodinové čekání na jeho start neubralo nadšení fanoušků a ti s tóny skladby Stay propukli v jásot. Hodinový set v mnoha ohledech připomínal Rihanninu pražskou zastávku na turné k albu Anti. Festivalový program však byl kratší, chybělo pár skladeb včetně v Praze závěrečné Kiss It Better.

Největší změnou v chladně a střídmě působící show, založené na taneční kreacích, bylo to, že Rihanna měla nový kostým, který za celý večer nepřevlékla. Na Szigetu se rozloučila skladbou Love On The Brain, kterou označila jako svou nejoblíbenější z letošní desky Anti.

Parov Stelar, kteří předskakovali na hlavním pódiu Rihanně, měli vděčné obecenstvo, jež se chtělo bavit a na jejich electroswing tančilo jako o život.

Foto: David Peltán

Parov Stelar návštěvníky Szigetu roztančili.

Pokud bychom ale měli označit nejlepší vystoupení druhého dne, bylo jím to producenta a dýdžeje Neughtyho Boye, vlastním jménem Shahida Khana. Přivezl živou kapelu a byl skvělý. Nezbývá než ho doporučit dramaturgům českých festivalů.

Sziget ale není jen hudební festival. Jsou na něm i obří stany věnované divadlu, modernímu cirkusu nebo queer menšinám. V případě vyprodaného dne však znamenalo navštívit některý z nehudebních programů po čekání ve dlouhé frontě, a tak mnoho návštěvníku dalo přednost sledování pouličních divadel, na které se dalo narazit na mnoha místech.

Podobně zaplněný areál bude mít i sobotní program s hlavní hvězdou Muse. Je totiž také vyprodáno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám