Hlavní obsah

První hraný seriál o zrodu hip-hopu uvede Netflix

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál The Get Down uvede 12. srpna prudce rostoucí internetová televize Netflix. Chce zachytit atmosféru konce 70. v New Yorku, ale z trochu jiného úhlu než podařený seriál Vinyl z produkce HBO.

Foto: Netflix

První hip-hopové party se rodily v New Yorku koncem sedmdesátých let.

Článek

Seriál sází na mladé neznámé herce, jako jsou Shameik Moore, Justice Smith a Herizen F. Guardiola. Ani nemohl jinak – pojednává totiž o partě teenagerů, která žije v Bronxu konce 70. let, kde se občas střílí a hoří nejen popelnice, ale i auta.

Foto: Netflix

Kromě kriminální kariéry toho Bronx chudým moc nenabízel. Smysl života si někteří našli v tanci a v rýmovačkách, které si cvičili na ulicích počmáraných sprejery.

„The Get Down je mytická sága o tom, jak město New York na pokraji bankrotu dalo život hip-hopu, punku a disku, vyprávěná dětmi z jižního Bronxu a jejich muzikou, která změnila navždy město i celý svět,“ uvedl Netflix.

Foto: Netflix

Hlavním tvůrcem a autorem scénáře je Baz Luhrmann, který s Bronxem paradoxně nemá nic společného. Pochází z Austrálie a režíroval filmy jako Moulin Rouge, Austrálie a Velký Gatsby.

Reklama

Výběr článků

Načítám