Hlavní obsah

Krotitelé duchů jsou propadák umělecky i komerčně, sčítají ztráty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se remake Krotitelů duchů s novými postavami moc nepovedl, bylo jasné už z prvních recenzí. Studio Sony Pictures Entertainment na filmu dokonce může prodělat milióny dolarů, tvrdí zdroje magazínu Variety.

Foto: Falcon

Nové krotitelky duchů

Článek

Herečky Melissa McCarthyová, Kristen Wiigová, Kate McKinnonová, Leslie Jonesová studiu štěstí nepřinesly. Hlavní vina ale nepadá na jejich hlavy, film měl nudný scénář, který  opakoval třicet let staré nápady, a diváci po prvním víkendu přestali na film chodit v ČR stejně jako v Americe.

Film byl dost drahý a po měsíci v kinech se ukázalo, že studiu hrozí obrovská ztráta. Jestliže vydělal dosud jen 180 miliónů dolarů, celkové tržby nepřekročí částku kolem 240 miliónů, píše Variety. Zdroj z filmového průmyslu prozradil, že čeká ztrátu až 75 miliónů dolarů, přičemž Sony by asi odepsala dvě třetiny, neboť není jediným investorem.

Film se sice teprve rozjíždí v Japonsku, Koreji, Španělsku nebo Francii, ale to výsledek zásadně nezmění. Musel by přijít zázrak v podobě úspěchu v Číně, jenže tam očekávají velké problémy. Čínská cenzura americké filmy pořád velmi přísně posuzuje a téma duchů je prý citlivé. Film mohou úplně zakázat nebo pustit jen omezeně, pak ale nic nevydělá.

O dalším celovečerním pokračování si už dovolí mluvit málokdo. Existuje ale možnost levnějšího animovaného seriálu, který by se mohl vysílat zhruba za dva roky.

Prodej různých akčních figurek a dalšího spotřebního zboží by také mohl „zamáznout“ hrozící ztrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám