Hlavní obsah

Nové knihy: Mbue, Knausgård, Castillo, Nocourová i Ondřej Suchý

Právo, František Cinger

Z velkého množství letních novinek vybíráme romány o nadějích imigrantů v USA, o vztazích dětí a rodičů, o vraždách i romantických láskách. Navíc knihu o boji se stresem, o životě Lídy Baarové a dále dva komiksy.

Článek

Imbolo Mbue:

Touhy Džendeho Džongy

Nové knihy

Džonga emigroval z Kamerunu do New Yorku, aby zajistil sobě, své ženě a synovi lepší budoucnost. Po měsících téměř otrocké práce se na něj usměje štěstí a začne pracovat jako osobní řidič Clarka Edwardse, vysoce postaveného manažera v bance Lehman Brothers...

Kniha Zlín, přeložila Libuše Čižmárová, 408 stran, 369 Kč, e-kniha 189 Kč

Karl Ove Knausgård:

Můj boj 1 – Smrt v rodině

Nové knihy

Na počátku všeobjímající, necenzurované a místy až groteskní zpovědi stojí události spjaté s Knausgardovým problematickým vztahem k otci – právě ten a posléze jeho skon tvoří ústřední téma první části celkem šestisvazkového opusu.

Odeon, přeložila Klára Winklerová, 416 stran, 359 Kč

Linda Castillo:

Střípky ticha

Nové knihy

Slabaughovi jsou přímo vzorová rodina farmářů, kteří tvrdě pracují, mají čtyři děti a se širokým příbuzenstvem skvěle vycházejí. Idylka skončí, když jedno z jejich dětí přivolá pomoc. Policejní náčelnice objeví v nádrži na hnůj chlapcovy rodiče a strýce, všechny mrtvé.

Moba, přeložila Lenka Faltejsková, 320 stran, 329 Kč

Markéta Nocourová:

Nahá před bohem lásky

Nové knihy

Romantické příběhy čtyř mileneckých dvojic, s nimiž si pohrál všemocný Bůh lásky. Milujeme opravdu toho, komu to říkáme? Anebo je to jen náhradní řešení za všechny ty slavné herce, zpěvačky či sportovce, po nichž toužíme, leč marně?

Eroica, 168 stran, 177 Kč

Miroslav Graclík, Ondřej Suchý:

Lída Baarová stále fascinuje

Nové knihy

Výpravná kniha doplněná kompletní filmografií velké hvězdy čs. i německého filmu vypráví znovu příběh ženy, která se narodila v čase plném mimouměleckých nástrah. Autoři ji doplnili vyprávěním kolegů a přátel.

Petr Prchal, 384 stran, 349 Kč

Hanson Rick:

Stačí jen málo

Nové knihy

Jednoduchá cvičení, která mají chránit proti stresu, zlepšovat náladu a budovat větší emoční odolnost. Autor jako neuropsycholog vychází z výzkumy podloženého zjištění, že i malé úkoly, které svému mozku dáme, mohou v dlouhodobé perspektivě vést k velkým změnám.

Portál, přeložil Ondřej Fafejta, 160 stran, 289 Kč

Vít Smetana:

Ani vojna, ani mír

Nové knihy

Velmoci, Československo a střední Evropa v sedmi dramatech na prahu druhé světové a studené války. Na základě výzkumu nalézá autor racionální vysvětlení pro britské či americké kroky, s nimiž se česká publicistika snadno vyrovnává slovy „appeasement“ či „sféry vlivu“.

Nakladatelství Lidové noviny, 640 stran, 599 Kč

Rainer Hermann:

Konečná stanice Islámský stát?

Nové knihy

Islamolog odhaluje pozadí vzniku tzv. Islámského státu v Sýrii a Iráku. Naznačuje neradostnou paralelu s třicetiletou válkou v Evropě a dospívá k závěru, že události v arabském světě budou mít na Evropu větší dopad než všechny ostatní události od druhé světové války.

Academia, přeložili Jiřina a Petr Kučerovi, 116 stran, 185 Kč

Milan Vranka

Ztraceni na Everestu

Nové knihy

Psal se 17. říjen 1988. Čtveřice slovenských horolezců Dušan Becík, Peter Božík, Jaroslav Jaško a Jozef Just přelezla jihozápadní stěnu Mount Everestu až na Jižní vrchol alpským stylem. Just potom sám vystoupil i na hlavní vrchol. Při sestupu všichni zůstali nezvěstní…

Jota, přeložila Katarína Kašpárková Koišová, 176 stran + 24 stran přílohy, 288 Kč

Adam Glass, Federico Dallocchio:

Sebevražedný oddíl: Kopanec do zubů

Nové knihy

Superpadouši naverbovaní ve vězení a vyslaní plnit tajné sebevražedné úkoly výměnou za snížení trestu. Nanobomby umístěné u krční páteře je drží na velmi přitažené uzdě. Všichni jsou nahraditelní. Jejich denním chlebem jsou syrová brutalita a smrt...

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 160 stran, 399 Kč

Alan Grant:

Lobo versus Maska

Nové knihy

Oba nezničitelní, oba psychopatičtí, oba destruktivní. Souboj století: Lobo versus Maska. A do toho ještě další lobovský speciál, ve kterém skončí Lobo za katrem a ještě spoutaný! Nejde o to, jestli Lobo může přežít vězení... Jde o to, jestli může vězení přežít Loba!

Crew, přeložil Pavel Dort, 124 barevných stran,

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám