Hlavní obsah

Jana Koubková vydá v srpnu album A tak si jdu…

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucet nových písniček zpěvačky Jany Koubkové již avizoval nedávno animovaný klip s titulní písní A tak si jdu…

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Koubková nahrála novinku ve studiu Faust Records.

Článek

Zpěvačka totiž natočila nové album a chystá se je poslat do světa již 19. srpna. Hudebně se na něm chytře spojuje a snoubí několik žánrů, například jazz, scat, blues, ale i latina.

Jana Koubková k novému počinu říká: „A tak si jdu... Ano, i v dvaasedmdesáti si pořád jdu, i když na těle a na duchu není vždycky ejchuchu. A mít chuť chtít také není vždycky po chuti. Ale co maximálně posílí, dodá energii, je spolupráce s lidmi, kteří umí, a jak já říkám, jsou to fajn člověci. Tahle kombinace je receptem na všechny nepohody světa, a že jich teď není málo… A tak si čekám jak škeble na útesu na to, co mi voda přinese.“

Hudbu k novým písničkám nejčastěji napsali Jana Koubková a Roman Hampacher, verbálně hravé texty stvořila povětšinou sama zpěvačka. A natáčelo se v pražském studiu Faust Records.

Stylový kreslený obal – využitý také jako animovaný klip k titulní písničce – vytvořil Luděk Bárta. Od lehce šokující vstupní písně A tak si jdu…, plné ledabylého pískání i dramatických feelingů, až k závěrečné rychlé bluesovce Čekám jak škeble na útesu, je podle Koubkové album pestrou hudební paletou.

Reklama

Výběr článků

Načítám