Hlavní obsah

Jan Maxián půjčil svůj hlas Pohádkám z lednice

Novinky, Stanislav Dvořák

Pohádky z lednice z dílny scenáristy Roberta Geislera a britského animátora Michaela Carringtona namluvil herec a zpěvák Jan Maxián. Brzy je uvidí diváci internetové televize Stream.cz.

Foto: Stream.cz

Jan Maxián při práci na pohádkách

Článek

Postavičky jako paprička Feferonka, buřtík Špekáček, Utopenec, Tlačenka a pan Talián vznikly postaru papírkovou neboli ploškovou animací, podobně jako třeba Rákosníček.

„Využívá k animaci ploché postavičky, rekvizity i pozadí, které se vystřihnou do požadovaného tvaru z papíru, pohlednic, látky nebo z fotografií,“ vysvětlil šéfproducent Lukáš Záhoř.

Foto: Stream.cz

Špekáček a Feferonka

„V každém díle Pohádek z lednice se kromě protagonistů Špekáčka a Feferonky objevuje nepřeberné množství dalších postav a každá se chová, vypadá a tím pádem i mluví jinak. Od tajemného Indiánka, přes pěkně naloženýho Utopence až třeba po totálně zmaštěnou Smaženku. Odlišit a hlavně v tom pekelném tempu, ve kterém se vše odehrává, vydržet se všemi postavami, bylo neskutečně zábavné. Rád jsem si s nimi hrál,“ řekl Jan Maxián, který také natočil úvodní píseň.

Foto: Stream.cz

Jan Maxián ukazuje kreslené hrdiny.

„Znělku zpívají různé hlasy. Vždy patří jednomu z důležitých osadníků lednice, v každém díle ale nějakému jinému. Robert si s jejím textem vyhrál, vlastně celý seriál je jedna velká radost lidí, kteří se u něj potkali a mohli si společně hrát jako malí kluci. Doufám, že tu radost nebudeme mít jen my, coby tvůrci, ale hlavně diváci Streamu, pro které ho připravujeme. A snad jich bude víc než nás,“ těší se Maxián.

Pohádky z lednice odvysílá Stream.cz na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám