Hlavní obsah

V Českém Krumlově zazní filmová hudba, flamenco, klavír i varhany

Právo, kul, jaš

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov vstoupil do druhého týdne. Čtvrtek patřil v Pivovarské zahradě známým filmovým melodiím Ennia Morriconeho a Luboše Fišera.

Foto: ČTK

Jedním z hostů festivalu bude i kytarista Carlos Piňana.

Článek

Ve druhé půli večera byla uvedena hudebně-obrazová báseň Sinfonia Fišeriana, v níž zazněly motivy z tvorby Luboše Fišera. Vystoupily pěvecký sbor Canticum Camerale, zpěvačky Patricia Janečková a Taťána Roskovcová a Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením Stanislava Vavřínka.

V pátek v Zámecké jízdárně zahraje klavírista Alexei Volodin s Plzeňskou filharmonií, dirigovat bude Daniel Raiskin. Ruský umělec je oceňovaným sólistou, který vystupuje s předními světovými orchestry. Kritikou je oceňován především pro svůj citlivý styl a technickou brilanci. Ve Volodinově podání zazní Klavírní koncert č. 2 c moll Sergeje Rachmaninova, po přestávce pak orchestr zahraje Symfonii č. 3 Es dur „Eroica“, op. 55 Ludwiga van Beethovena.

V sobotu je na programu komorní koncert v Maškarním sále českokrumlovského zámku, na němž vystoupí Schwingungen trio a přednese skladby Michajla Ivanoviče Glinky, Ludwiga van Beethovena a Antona Stěpanoviče Arenského.

V Pivovarské zahradě představí v sobotu španělský flamencový kytarista Carlos Pinana projekt Flamenco Symphony. Hudební rysy flamenca se v něm prolínají s jeho láskou ke klasické hudbě. Flamenco Symphony odehraje Moravská filharmonie Olomouc pod taktovkou Jana Kučery, jako sólisté vystoupí i Agustín Garnés (zpěv, clapping), Miguel Ángel Orengo (bicí nástroje) a Maise Márquez (tanec, clapping).

V neděli dopoledne je na programu varhanní koncert Karla Martínka v Klášterním kostele. Zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, Johanna Pachelbela a Louise-Claude Daquina, ale také Martínkova improvizovaná suita Krumlovské imprese, jejíž části nesou názvy Zámek, Zahrada nad městem, Skála, Vltavské meandry, Kříž nad řekou, Ohňostroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám