Hlavní obsah

Filmové premiéry: Učitelka, Julieta, Satisfakce 1720, Zhasni a zemřeš! a Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne

Právo, Věra Míšková

Po uvedení na karlovarském festivalu jde do kin slovensko-český film Učitelka a španělská Julieta. Satsfakce 1720 je příběh kontraadmirála Tordenskjolda, který byl hrdinou Velké severní války, jež začala v roce 1700 a trvala dvacet let. Milovníci hororů ocení film Zhasni a zemřeš! Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne je dokument o bouřlivém životě rockového zpěváka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 28.týden

Článek

Učitelka

Trailer k filmu Učitelka

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon si z karlovarského festivalu odnesla představitelka titulní role, slovenská herečka Zuzana Mauréry. Její postava využívá rodiče, respektive jejich profese pro nejrůznější drobné i větší úsluhy, a za hezký účes od kadeřnice nebo čerstvé maso od řezníka pošeptá, z čeho bude dítě zkoušet. A jestli se některému rodiči takové „výpomoci“ nelíbí, nebudou se mu líbit ani známky jeho potomka...

Učitelka, SR/ČR 2016, 102 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Zuzana Mauréry, Peter Bebjak, Csongor Kassai a další.

Julieta

Trailer k filmu Julieta

Čtyřicátnice Julieta, se právě chystá opustit po mnoha letech Madrid a následovat svého současného partnera do Portugalska. Těsně před odjezdem však náhodou potká na ulici dávnou kamarádku své dcery Antíi a ta jí řekne, že nedávno s  Antíou, která svou matku před více než deseti lety opustila, mluvila. Julieta neodjede a v dopise vypráví rodinný osud, příběh velké lásky i velkých ztrát.

Julieta, Španělsko 2016, 99 min., režie: Pedro Almodóvar, hrají: Emma Suárezová, Adriana Ugarte a další.

Satisfakce 1720

Trailer k filmu Satisfakce 1720

Slavný vojevůdce, kterému ještě nebylo ani třicet let, ztratil po podpisu mírové smlouvy smysl svého dosavadního života a nový hledá pod sukněmi dívek a na dnech džbánků, lahví a sklenic. Jeho sluha Kold se na pánovo trápení nemůže dívat a přesvědčí jej, že je pomalu čas si najít dobrou ženu a usadit se.

Satisfakce 1720, Dánsko/ Norsko/ ČR/ Švédsko, 2016, 98 min., režie: Henrik Ruben Genz, hrají: Jakob Oftebro, Martin Buch, Natalie Madueño, Kenneth M. Christensen a další.

Zhasni a zemřeš!

Trailer k filmu Zhasni a zemřeš

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Čas plynul, a nyní je to její bratříček Martin, kdo prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií.

Zhasni a zemřeš!, USA 2016, horor, 90 min., režie: David F. Sandberg, hrají: Teresa Palmerová, Gabriel Bateman, Billy Burke a další.

Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne

Trailer k filmu Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne

Tvůrci snímku strávili s dvaašedesátiletým rockerem nepřetržitě dva roky. Dokument líčí zpěvákovu rychlou cestu k popularitě se skupinou Black Sabbath na začátku 70. let i několik desítek let závislosti na alkoholu a drogách. Přibližuje ale i Osbournovo zklidnění v posledních letech.

Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne, Velká Británie 2011, dokument, 96 min., režie: Mike Fleiss, Mike Piscitelli, účinkují: Ozzy Osbourne, Tommy Lee, Paul McCartney a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám