Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: V létě se chodí na Dobu ledovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnavštěvovanějším filmem víkendu se stala animovaná Doba ledová: Mamutí drcnutí. Jinak jsou kina o prázdninách spíše poloprázdná.

Foto: Cinemart

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Článek

V pátém dílu animované série opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár nových. Přichází mamuti Manny, Ellie a Broskvička, Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie.

Veverčák Scrat ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud málem ohrozí svět. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických katastrof. Což vede i k zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou míří asteroid.

Foto: Falcon

Hledá se Dory

Ostatní filmy mají řádově menší návštěvnost. Druhé místo obsadily pro změnu animované ryby (Hledá se Dory). Modrá rybka Dory si tentokrát vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydává na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové.

Třetí je Legenda o Tarzanovi, další americký pokus o navázání na literární klasiku. Tarzan (Alexander Skarsgård) se po delší době vrací zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz).

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.8.Doba ledová: Mamutí drcnutí111 823
2.1.Hledá se Dory19 133
3.2.Legenda o Tarzanovi10 976
4.3.Den nezávislosti: Nový útok8 307
5.7.Podfukáři 27 707
6.5.Než jsem tě poznala7 395
7.4.Očista: Volební rok5 959
8.25.Tohle je náš svět5 757
9.6.Warcraft: První střet4 639
10.10.V zajetí démonů 24 615
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám