Hlavní obsah

Cliff Richard chystá nové album

Právo, jaš

Britský zpěvák Cliff Richard prý chce vydat nové album. „Poté, co očistil své jméno, vydá ještě letos nové album,“ prozradil britskému deníku The Sun jeho přítel a bývalý dýdžej rozhlasové stanice BBC Radio 1 Mike Read.

Foto: ČTK

Britský zpěvák Cliff Richard

Článek

„Jeho vydání odkládal, dokud procházel tím utrpením,“ dodal, přičemž narážel na obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilého chlapce, kterým zpěvák čelil. K incidentu údajně došlo v osmdesátých letech minulého století. Prokuratura však v červnu případ uzavřela s tím, že proti Richardovi neexistuje dostatek důkazů.

Pětasedmdesátiletý hudebník několikrát sdělil, že dvouleté vyšetřování a medializace kauzy mu způsobily psychickou újmu. Zvažuje nyní i podání žaloby na britskou televizní a rozhlasovou společnost BBC a policii hrabství South Yorkshire za odvysílání policejní razie v jeho domě v roce 2014.

„To, co mi ti lidé udělali, bylo zahanbující. Nepřeji nikomu, aby si tím prošel,“ řekl britskému deníku Daily Mail. „Mé jméno bylo všude zveřejněno ještě předtím, než se mě někdo na něco zeptal. Když se mi vloupali do domu, neměl jsem ponětí proč. Později se BBC dokonce pyšnila tím, že razie v mém domě byla zprávou roku.“ BBC se ale již v červnu zpěvákovi omluvila.

Cliff Richard, vlastním jménem Harry Rodger Webb, je jedním z nejúspěšnějších britských hudebníků historie. Během své kariéry vydal 44 alb, 11 koncertních nahrávek, 15 kompilací či 46 EP nahrávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám