Hlavní obsah

Začíná 32. Skupova Plzeň

Právo, rh

Loutka napříč uměleckými obory, druhy a žánry je spojujícím prvkem 32. ročníku festivalu alternativního a loutkového divadla Skupova Plzeň, který začíná ve středu večer v plzeňském Divadle Alfa. Zahájí ho inscenace Mozartovy Kouzelné flétny na pomezí loutkového divadla, trikového filmu a grotesky v podání německého souboru Thalia Kompagnos.

Foto: archiv festivalu SP

Na festivalu se objeví i letošní projekt Biograf pražského Cirku la Putyka.

Článek

Program festivalu zavede diváky do prostředí nejen tradičního či méně tradičního loutkového divadla, ale i do světa grotesky, opery, němého filmu, rockových koncertů či do oblasti non-verbálního divadla, klasické hudby, malby, videoartu či sochařství.

Foto: archiv festivalu SP

Německá Kouzlená flétna na pomezí loutek, trikového filmu a grotesky zahájí dnes večer 32. Skupovu Plzeň

Své nové inscenace představí v Plzni Divadlo DRAK, Naivní divadlo Liberec či domácí Divadlo Alfa, diváci se mohou těšit i na letošní nový projekt Cirku la Putyka Biograf a na mimořádné novinky zahraniční alternativní scény - inscenaci Sibiria německého souboru Figurentheater Wilde and Vogel a dubnovou premiéru slovenského uskupení Med a Prach, pozoruhodnou inscenaci La Loba, oceněnou festivalem v Edinburghu, a na mnoho dalších špičkových počinů české i světové loutkářské a alternativní scény.

Festival potrvá do neděle 12. června. Součástí letošního ročníku festivalu Skupova Plzeň je i výstava 50 sezón Divadla Alfa mapující historii plzeňského loutkového divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám