Hlavní obsah

Nová alba: Paul Simon, Oceán, Roxette nebo The Monkees

Právo, Jaroslav Špulák

Aktuální týden je na zajímavé novinky vcelku bohatý. Rozhodně nelze přehlédnout počiny Paula Simona, Roxette, Oceánu ani The Monkees. A to ještě v závětří číhají Atmo Music nebo The Claypool Lennon Delirium.

Článek

Paul Simon: Stranger To Stranger

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album amerického zpěváka Paula Simona nabízí písničky, které připomínají autorovo nejplodnější období. Nejsou sice tak nápadité a postrádají silnější melodické motivy, zapadají ale přesně do rámce Simonovy osobité tvorby.

Oceán: Ve smíru

Foto: Warner Music

Nová alba

Českobudějovická kapela Oceán se vrátila po téměř pětadvaceti letech s novým albem. Její zpěvačkou je dnes Jitka Charvátová, což původní sound kapely přirozeně změnilo. Nové skladby přesto svou filozofií navazují na ty z přelomu osmdesátých a devadesátých let, byť jsou v nich modernější hudební a aranžérské prvky.

The Monkees: Good Times!

Foto: Warner Music

Nová alba

Dvacet let po předešlé studiové desce přicházejí kalifornští The Monkees s dvanáctým počinem ve své diskografii. Některé skladby na něm jsou šuplíkovky ze šedesátých let, další vznikly nedávno a jiné pro trojici napsali jejich hudební přátelé. Výsledkem je velmi dobrá retro deska.

Roxette: Good Karma

Foto: Parlophone

Nová alba

V pořadí desáté album švédské popové legendy Roxette přináší písničky, které odpovídají jejímu statutu. Pravda, na legendární desky ze starých časů to již nestačí, nicméně materiál na novince je obstojný.

Atmo Music: Sen

Foto: Warner Music

Nová alba

Liberecká formace Atmo Music vydala své druhé album. Nazvala jej Sen a kráčí ve šlépějích, které si vybrala na své první desce. Mix rapu a popu přináší tu a tam dobré hudební nápady i slušné texty.

James Blake: The Colour In Anything

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí studiové album britského zpěváka, hudebníka a skladatele Jamese Blakea je klasickým příkladem toho, kterak se současná hudební scéna točí v kruhu. Zvukově je sice zajímavé, melodicky a aranžérsky v podstatě velmi nenápadité.

Volbeat: Seal The Deal &’s Boogie

Foto: Universal Music

Nová alba

Šesté studiové album dánské metalové kapely je pouze dalším v pořadí. Její přístup k hudbě je v zásadě stejný, skladby na novince nevyhlížejí zajímavěji než minulé, a tak lze ocenit solidní prezentaci a dlouhověkost kapely.

The Claypool Lennon Delirium: Monolith of Phobos

Foto: Mystic Production

Nová alba

V projektu The Claypool Lennon Delirium se sešli frontman vynikající americké skupiny Primus Les Claypool a Sean Lennon, syn legendárního člena kapely Beatles. Vytvořili pozoruhodnou sbírku skladeb poletujících v oblastech psychedelického rocku a art rocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám