Hlavní obsah

Hollywoodský režisér používá postavičky, které vypadají jako igráčci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud do českých kin někdy dorazí nový projekt režiséra Lina DiSalva, vzbudí určitě vzrušené debaty o tom, že v něm běhají igráčci. Skutečnost je ale složitější.

Foto: playmobil.de

Postavičky Playmobil

Článek

Film, který je ještě v rané fázi preprodukce, se bude jmenovat Playmobil a nejde tak úplně o igráčky, i když podobnost je do očí bijící. Playmobil je totiž německá verze českých panáčků od firmy Geobra Brandstätter, která byla uvedena na trh v roce 1974, tedy dříve než igráček. Ten přišel se svým proslulým zedníkem v roce 1976. Figurky byly designovány v Československu, ale určitě vycházely ze stejného základu jako německý hračkář Hans Beck.

Foto: playmobil.de

Postavičky Playmobil

Společnost Open Road plánuje premiéru Playmobilu v lednu 2019. Se zkušeným Linem DiSalvem na něm mají spolupracovat lidé z týmu, kteří natočili nového Malého prince. Projekt vzniká ve spolupráci s firmou Pathé. Momentálně se několik producentů hádá o práva na distribuci v USA, ale to by snad natáčení zablokovat nemělo.

Pokud jde o dětské filmy, DiSalvo není žádný amatér. Začínal u Disneyho v roce 1997 a byl například hlavním animátorem komerčního hitu Frozen (Ledové království) z roku 2013. Pochází z newyorského Brooklynu. Poté, co tam viděl film Lví král, se prý rozhodl, že se musí stát animátorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám