Hlavní obsah

Vrací se skupina -123 min. Jako minus123minut

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českou hudební scénu se vrací skupina -123 min. Nově se jmenuje minus123minut a zpočátku bude prezentovat skladby ze své historie. Následně se chystá fanouškům servírovat i novinky. První její koncert v aktuální etapě se odehraje na festivalu Votvírák v Milovicích, který se uskuteční 10. - 12. června.

Foto: archív kapely

Znovuzrození minus123minut, zleva Fredrik Janacek, Zdeněk Bína a Dano Šoltis

Článek

„Budeme spolu zase hrát. Uvědomil jsem si, že mezi lidmi, kteří k sobě měli tak blízko, je mnohem víc věcí, které je spojují, než rozdělují,“ řekl zpěvák a kytarista Zdeněk Bína. Spolu s ním jsou v sestavě baskytarista Fredrik Janacek a bubeník Dano Šoltis.

„Asi před čtyřmi měsíci jsem se probudil a cítil, že v sobě nemám ani zrníčko negativní energie. Napadlo mě, že by bylo dobré, kdybych jel za Fredrikem a zjistili jsme, že přes všechno, co se před sedmi lety stalo, k sobě máme spíš blíž než dál. Začal jsem v tom spatřovat krásný příběh dvou rozumných chlapů,“ pokračuje Bína. Na následujícící schůzce se oba muzikanti, kteří byli v poslední sestavě kapely, dohodli na tom, že budou pokračovat.

-123 min. vznikli v roce 1996 v Pardubicích. Přišli s hudbou, která v sobě měla spoustu vlivů, byla nápaditá, hravá a přitom nikoli jednoduchá. V roce 2000 dostali Cenu Anděl pro objev roku. Během své existence vydali pět studiových alb a k tomu jedno koncertní. V roce 2009 se rozešli.

Kapela zahraje na Votvíráku a na podzim chystá klubové turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám