Hlavní obsah

Prophets of Rage jsou kombinací RATM, Cypress Hill a Public Enemy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v Los Angeles objevily tajemné plakáty Prophets of Rage, zavládlo vzrušení mezi fanoušky Rage Against the Machine. Někteří se domnívali, že jde o comeback legendy, ale skutečnost je o něco složitější.

Foto: Profimedia.cz

Tom Morello

Článek

Část Rage Against the Machine (Tom Morello, Brad Wilk a Tim Commerford) se dala dohromady se svými oblíbenými rapery Chuckem D z Public Enemy a B-Realem ze Cypress Hill. Nová formace bez Zacka de la Rochy prý bude hrát jak klasiky z repertoáru Rage Against the Machine jako Bulls On Parade a Killing in the Name, tak nahrávky Public Enemy a Cypress Hill.

Zatím mají domluvené jen vystoupení v Los Angeles, ale turné je na spadnutí.

„Nejsme superskupina, jsme elitní bojová jednotka revolučních muzikantů odhodlaná bojovat s horou kravin kolem volebního roku,” vzkázal svým tradičně revolučním slovníkem Tom Morello.

V samotných začátcích Rage Against the Machine vzal Zack de la Rocha ostatní na koncert Public Enemy, který se nakonec nekonal, ale stejně začali poslouchat jejich desky.

„Myslím, že náš pátý koncert byl na univerzitě San Luis Obispo společně s  Public Enemy. Nahráli jsme coververzi Cypress Hill's How Could I Just Kill a Man na album. Ta první deska Cypress Hill a It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back jsou největší hip-hopové vlivy, které působily na Rage Against The Machine,” vzpomíná Tim Commerford.

Chuck D sledoval kolegy z RATM už o dob demo kazet. „Co mě dostalo, byla ta kombinace rapu a tvrdé agresivní hudby. Šlo o jeden z těch vzácných případů, kdy se všechno sejde a vytryskne alchymie hudebního kouzla a dějin. Viděl jsem je na koncertě a nejvíc si pamatuju, jak z nich publikum úplně šílelo. Nikdy jsem neviděl tak zničené místo, pot a krev na stěnách. Stoly převrácené, sloupy povalené, bylo to šílené. Jsou to Led Zeppelin naší doby.”

Rage Against The Machine se rozpadli v roce 2000. Po sedmi letech se ještě  dali dohromady, ale nic nevydali. V posledních letech už nehrají. Zvěsti, že nová deska přece jen bude, utnul Tom Morello definitivně v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám