Hlavní obsah

Nová DVD: Sázka na nejistotu, Revenant: Zmrtvýchvstání a další

Právo, Věra Míšková

Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Oscara za nejlepší herecký výkon dostal letos Leonardo di Caprio za film Revenant: Zmrtvýchvstání. Ke slavným Starcům na chmelu se vrací český Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Že Bůh existuje a žije v Bruselu, tvrdí film Zbrusu Nový zákon.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 18. týden

Článek

Sázka na nejistotu

Nová DVD

Hrdinové tohoto filmu byli jediní, kdo si spočítali, že světová ekonomika nemůže růst donekonečna. V roce 2005 jste totiž mohli v Americe dostat stoprocentní hypotéku na luxusní vilu a nikdo se neptal, jestli ji máte z čeho splácet. Jeden finančník si ale uvědomil, že podobných hypoték je tolik, že se mohou stát časovanou bombou…

Sázka na nejistotu, USA 2015, 130 min., režie: Adam McKay, hrají: Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gossling a další.

Revenant: Zmrtvýchvstání

Nová DVD

Americký divoký západ, rok 1823: skupina lovců kožešin je přepadena Indiány. Jejich šípy jsou přesné, jen menšina lovecké výpravy jejich útok přežije. Mezi nimi také Hugh Glass, kterého napadne medvědice, a i když zázrakem přežije, začíná příběh o úžasné houževnatosti a vůli přežít, příběh o otcovské a synovské lásce, o zradě a pomstě a také o velmi divoké přírodě.

Revenant: Zmrtvýchvstání,, USA 2015, 156 min., režie: Alejandro González Inárritu, hrají: Leonadro DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Paul Anderson a další.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí

Nová DVD

Studenti konzervatoře mají na letním soustředění za úkol nazkoušet pro své první veřejné představení Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Nejdřív jsou znechucení, že se budou věnovat české klasice, pak je ale muzikál chytne a jen si prosazují novou choreografii, do níž přidají prvky klasického tance, street dance, hip-hopu i pohybového divadla.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí, ČR 2016, muzikál, 85 min., režie: Slobodanka Radunová, hrají: Adam Mišík, Vladimír Polívka, Roman Vojtek, Vica Kerekes a další.

Zbrusu Nový zákon

Nová DVD

Bruselský Bůh nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Kromě syna Ježíše má ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let?

Zbrusu Nový zákon, Lucembursko/ Francie/ Belgie 2015, fantasy komedie, 115 min., režie: jaco van Dormael, hrají: Pili Groyne, Benoit Poelvoorde, Catherine Deneuveová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám